Featured

3 uitstekende sciencefictionfilms die je gezien moet hebben

Deze scifi-films moet je gezien hebben.

door Bram de Groot om 20:49 in Featured
Wat zijn eigenlijk de beste scifi-films die er tot op heden zijn verschenen. Komende periode zetten er een flink aantal op een rij.

Edge of Tomorrow

Regie: Doug Liman | Hoofdrollen: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton, Brendan Gleeson, Noah Taylor, Charlotte Riley, Lara Pulver, Tony Way | Amazon Prime VideoDe mens is in oorlog met een buitenaards ras, genaamd de Mimics. Lt. Col. Bill Cage heeft nog nooit gevochten, maar op een dag verliest hij zijn rang en wordt hij op een gevaarlijke missie gestuurd. Cage wordt binnen een paar minuten gedood, maar weet een van de aliens te doden. Vreemd genoeg wordt hij weer wakker, aan het begin van dezelfde helse dag, en moet hij weer vechten.

Donnie Darko

Regie: Richard Kelly | Hoofdrollen: Jake Gyllenhaal, Patrick Swayze, Maggie Gyllenhaal, Daveigh Chase, Mary McDonnell, Holmes Osborne, James Duval | Pathé ThuisVanuit het niets valt een vliegtuigmotor door het dak van Donnie's huis. Doordat hij eerder in een visioen werd gewaarschuwd voor dit ongeluk, ligt hij zelf niet in bed. Donnie probeert er achter te komen wat er aan de hand is.

Snowpiercer

Regie: Joon-ho Bong | Hoofdrollen: Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris, Jamie Bell, John Hurt, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Vlad Ivanov | VideolandEen experiment om de opwarming van de aarde te stoppen is uitgelopen op een dodelijke mislukking. Een nieuwe IJstijd is aangebroken. De laatste overlevenden van de ramp reizen in de sneltrein Snowpiercer non-stop over de wereld. De voorste wagons zijn voor de rijken, achterin zitten de armen. Een revolutie is onvermijdelijk.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Allemaal mediocore in mijn herinnering.

Master Of Films

Avatar

Apart dat Snowpiercer (is een comic BTW) op Videoland is te zien, maar de serie is op Netflix.

RelentLess

Avatar

Wtf, 3 van de beste?
Wat heeft de auteur gesnoven?

ntt

Avatar

Omg er zijn de laatste 40 jaar echt betere Scifi’s uitgekomen dan deze 3. Tuurlijk is het een kwestie van smaak en mening. En er zijn dan ook nog eens zoveel subgenres die betere films gemaakt hebben. Niet dat het 3 slechte films zijn. Heb ze graag gekeken. Maar als je niet meer weet hoe je een film van een streamingdienst onder de aandacht krijgt. En het op die manier moet presenteren wordt het tijd voor iets anders.

Sunspot

Avatar

Leuke films, maar bij 2e keer kijken toch wat minder, vooral Edge of Tomorrow

mcdaktari

Avatar

Ze zijn wel goed ja, maar er zijn genoeg betere sciencefiction films????

crocodilefunky24

Avatar

....wie schrijft deze onzin eigenlijk bij elkaar? of zit er n 'redactie' achter? nog erger eigenlijk

slaap verder

KeesjeNL

Avatar

@ crocodilefunky24

Dit is van Bram de Groot; volgens mij zit hij ook achter de 'kneitergoede-films-die-kneitergoed-zijn-en-je-gezien-moet-hebben-want-ze-zijn-kneitergoed'-reeks..

Gigan72

Avatar

Een aantal kunnen echt niet goed lezen
FT Zet om de paar dagen een top 3 neer van beste sci-fi films neer

FT schrijft
Wat zijn eigenlijk de beste scifi-films die er tot op heden zijn verschenen. Komende periode zetten er een flink aantal op een rij.

Dus dit is niet de beste top 3 ooit.

petje30

Avatar

Allemachtig. Deze auteur moet echt kaartjes gaan knippen. Behalve eot zijn dit a geen echte sf films en b gewoon b films. Heel raar bericht dit

Gigan72

Avatar

@petje30
Snowpiecer en Edge of Tomorrow
Donnie Darko b films??? Hahaha weer iemand die de term b film gebruikt maar niet weet wat een b film is

Een B-film is een film die wordt gemaakt met een relatief klein budget en nieuwe of onbekende acteurs, of regiseur en die is uitgebracht met weinig publiciteit.

Dus volgens jou zijn
Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris, John Hurt,Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton,Jake Gyllenhaal, b acteurs hahaha wat een grap.
Denk dat jij maar kaartjes moet gaan knippen Smiley face

NieuwsFilm

meest populair