Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars) gaat Mount Everest beklimmen

Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars) gaat Mount Everest beklimmen

In een nieuwe film van regisseur Doug Liman (The Bourne Identity, Edge of Tomorrow).

Ewan McGregor, Mark Strong en Outlander-ster Sam Heughan maken onderdeel uit van de cast van Everest, een nieuwe film van regisseur Doug Liman (Edge of Tomorrow, The Bourne Identity). Hierin wordt het waargebeurde verhaal verteld van George Mallory's pogingen om deze indrukwekkende berg te beklimmen.

In 1921, vlak na de Eerste Wereldoorlog, kreeg Mallory (McGregor) de uitdaging voorgeschoteld om Mount Everest te beklimmen. Hij ging hierbij de strijd aan met z'n grote rivaal, George Finch (Heughan) uit Australië.

Mislukte expedities
Mallory maakte deel uit van drie mislukte expedities om de top te bereiken. Hij verdween tijdens de derde klim in 1924 en zijn lichaam werd pas 75 jaar later teruggevonden, in het jaar 1999.

Er wordt door sommigen gezegd dat Mallory de top tijdens die laatste expeditie wel bereikt zou hebben, maar dat de terugweg hem fataal werd. Edmund Hillary en Tenzing Norgay staan echter in de boeken als de eerste twee die de top bereikten, namelijk in 1953.

Arthur Hinks
Strong, bekend van de Kingsman-franchise, speelt Arthur Hinks, de bekende astronoom, geograaf en lid van Royal Geographic Society.

De opnames van Everest gaan begin 2022 van start.

NieuwsFilm

meest populair