Nieuwe Dracula-film op komst: 'Blacula'

Nieuwe Dracula-film op komst: 'Blacula'

Het bekende verhaal in een nieuw jasje gestoken.

Ongeveer een halve eeuw geleden kwam de horrorfilm Blacula uit. Nu komt studio MGM met een reboot met een moderne insteek.

William Crain regisseerde het origineel. De reboot zal worden verzorgd door Deon Taylor, o.a. van Black and Blue en The Intruder. De regisseur laat zich tijdens een recent interview uit over het project.

Belangrijk
Zo zegt Taylor: ''Blacula is mogelijk één van de meest prestigieuze zwarte franchises. De film is ook een belangrijke culturele mijlpaal, omdat hij een reeks andere blaxploitation-/horrorfilms lanceerde die de manier waarop onze mensen op het grote scherm werden gezien voorgoed veranderde''.

Blaxploitation is een term voor exploitatiefilms, voornamelijk uit de jaren zeventig, die aanvankelijk voor een zwart publiek gemaakt werden en waarin zwarte acteurs hoofdrollen spelen.

Wat te verwachten
Blacula gaat over een Afrikaanse prins, die naar Dracula toe gaat voor hulp om een eind te maken aan de slavernij. Dracula weigert en vervloekt de prins, die vervolgens in een diepe slaap valt en in een lijkkist wordt opgesloten.

De prins ontwaakt vervolgens 200 jaar later als vampier in een grote stad, na de coronacrisis. Hij zint op wraak voor de dood van zijn voorouders en gaat achter de mensen aan die zich het werk, de cultuur en het erfgoed van zijn volk hebben toegeëigend en het hebben uitgebuit.

NieuwsFilm

meest populair