Algemeen

'Black Widow' bij Pathé nog steeds onzeker: komt de Marvel-film wel uit?

Onderhandelingen nog steeds gaande...

door Niels van Arkel om 13:50 in Algemeen
Steeds meer Unlimited abonnees en filmgangers beginnen langzaam wat onrustig te worden, en dat is terecht: Pathé en Disney lijken er nog steeds niet uit te zijn wat betreft het verschijnen van Black Widow. Dat wordt ook bevestigd door de klantenservice van Pathé.

Na verschillende malen navraag van FilmTotaal bij Pathé is er - minder dan een maand voor verschijning - nog steeds geen duidelijkheid te verschaffen.

Vue en Kinepolis
Inmiddels is er bij de Vue wel al bevestiging: de film gaat in die zalen gewoon verschijnen. Ook Kinepolis, die ook Cruella al draaien op het witte doek, gaat Black Widow gewoon draaien.

Van Kinepolis komt wel een reactie: "De voorwaarden die worden afgesproken tussen bioscoopuitbater en distributeur maken deel uit van (vertrouwelijke) onderhandelingen tussen beide partijen. Wij delen nooit de inhoud van een dergelijke overeenkomst."

Pathé
Dat Pathé zo stil blijft, is op zijn minst opmerkelijk. Bioscoopgangers vragen zich af wat de bioscoopketen precies te verbergen heeft. FilmTotaal zal de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten houden en melden wanneer er meer bekend is.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Hoe maken Bioscopen dan winst als ze meer van de ticket opbrengst moeten afstaan aan Disney.

don lukas

Avatar

Nog steeds ruzie over de focus op VOD.

Hylian_Knight

Avatar

Ik wil de film sowieso in de bios zien, dus dan maar geen Pathe. Gun het de kleinere bioscopen ook wel... als ze er wat aan verdienen.

Master Of Films

Avatar

Ik kan niet in de Pathé portomonee kijken. Ik snap ook wel dat Disney een vervelende bedrijf is. Maar klant vriendelijk is het niet van Pathé.

Zeker nu er meer versoepelingen gaan komen, zou je al je klanten helemaal weer terug willen hebben. BW behoort bij de MCU. Een zomerblockbuster lijkt zeer welkom. Die kans moet je toch niet laten liggen, ondanks andere zomere blockbusters nog in de planning staan.

In sommige steden heb je naast Pathé ook een Vue en/of Kinepolis en/of andere bioscoopketen. Wilt Pathé hun klanten dan naar de concurrentie gaan sturen (of naar D+ of naar de Piratenbaai)? In deze COVID-19 tijden nog als een monopolist gaan gedragen. Smiley face

BTW: Jungle Cruise staat ook niet vermeld bij Pathé. Wel Shang-Chi, Eternals en Free Guy.

RelentLess

Avatar

Helaas voor pathe, ik ga wel naar m'n eigen lokale service bioscoop die vele malen beter is.

ThEnd

Avatar

Vanaf Avengers alle MCU films in de IMAX gezien, zou wel wennen zijn.

David Mills

Avatar

Ik vind het opzicht wel een mooi statement van Pathe. @ Relentless uit jouw opmerking maak ik op dat je normaal wel naar Pathe gaat terwijl je aangeeft dat je lokale service bioscoop velen malen beter is. Waarom ging je dan toch naar Pathe?

GreenHornet

Avatar

Een klap voor bezoekers Pathe. Gelukkig zijn er andere bioscopen.

kokosnoot

Avatar

Tja denk dat het slimmer zou zijn als Pathé wel tot een overeenkomst zou komen omdat je er heel veel mensen mee naar de bios trekt en signaal geeft 'wij zijn er weer. We doen weer mee' Alleen op het geld fixeren is een beetje een eenzijdige kijk. Aan de andere kant lijkt Disney me een uitermate onvriendelijk bedrijf, zelfs intern.

NieuwsFilm

meest populair