Live-action verfilming 'Johnny Quest' wordt een volwassen 'Indiana Jones'

Live-action verfilming 'Johnny Quest' wordt een volwassen 'Indiana Jones'

De populaire tekenfilm die meerdere series, computerspellen en stripboeken heeft voortgebracht...

De live-action verflming van de Hanna Barbara cartoon Johnny Quest zit weer in de lift. Regisseur Chris McKay (The Lego Batman Movie/The Tomorrow War) is aan boord om te helpen er een succes van te maken.

De animatieserie begon in 1964 en volgt het titulaire hoofdpersonage, een jonge jongen, die zijn wetenschapper-vader vergezelt op buitengewone avonturen.

McKay meldde dat de film precies gaat bieden wat de fans hopen te zien en noemde het een soort Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark, alleen dan met een iets meer volwassen insteek:

"Het is een beetje zoals Indiana Jones, maar dan meer een PG13 familiefilm over een gezin met verdriet als centrale thema. We gaan grenzen verleggen in plaats van op safe spelen. De allereerste scène hakt er meteen goed in, zodat je weet wat je te wachten staat".

Scream
Dit klinken als vage details voor een onheilspellend begin. McKay durft het zelfs aan een vergelijking met Scream te maken, ook zo'n film waarbij het publiek meteen op scherp werd gezet door die klassieke slasher-intro.

NieuwsFilm

meest populair