Algemeen

'Hellraiser' vindt grootste slachtoffer van mogelijk vrouwelijke Pinhead

Actrice Odessa A'zion moet te zien zijn "Riley".

door Bram de Groot om 12:51 in Algemeen
Recent werd duidelijk dat de nieuwe Hellraiser-film direct op de Amerikaanse streamingdienst Hulu zal gaan verschijnen en er wordt ook vaart gezet achter de realisatie. Nu is namelijk bekend wie de hoofdrol gaat spelen.

In de film van regisseur David Bruckner, bekend van The Night House, en schrijvers Ben Collins & Luke Piotrowski zal actrice Odessa A'zion (Grand Army, Let's Scare Julie) de rol gaan spelen van het personage Riley. Zij zal waarschijnlijk in de ergste nachtmerrie belanden. Dit melden The Illuminerdi en Bloody Disgusting.

Mogelijk vrouwelijk Pinhead
Pinhead is uiteraard het meest iconische personage uit de horrorfranchise en was voor het eerst te zien in Hellraiser uit 1987 van regisseur Clive Barker. Het gerucht gaat dat we dit keer een vrouwelijke versie te zien krijgen.

The Illuminerdi meldt dat de makers "op zoek waren naar een vrouwelijke hoofdrol om een van geslacht verwisselde Pinhead te spelen." Het lijkt er dus niet op dat acteur Doug Bradley terugkeert in de rol.18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

op zoek waren naar een vrouwelijke hoofdrol om een van geslacht verwisselde Pinhead te spelen.


Transgender Pinhead.

Gigan72

Avatar

Donder toch op Wat is het volgende
Jane Voorhees , Michelle Myers of Frances Kreuger ??

Laat een personage gewoon wat het is
Niemand zit hier op te wachten.

Maar goed als ze dit doen dan weet je al dat het flopt
Woke films zijn voor 99% geen succes
Snap echt niet dat ze dat niet zien in Hollwood.

SeanDeNiro

Avatar

Je snapt het nog steeds niet Gigan72. Logica, rechtvaardiging en racisme doen er niet toe voor mensen die woke zijn. Alles moet worden opgedrongen. Kijk maar naar de reclame die er is. Er is bijna geen blanke meer te zien. In Amerika is het 10x zo erg. Ze hanteren daar critical race theory. Dat is het omgekeerd evenredige van het nazisme.
Het gaat nog veel erger worden.

Novarellum

Avatar

Zelfs de hel is Woke? Haja

Spider-fan

Avatar

Hulu is hier niet verkrijgbaar, dus we gaan het sowieso hier niet zien.

Overigens lijkt de origine van Pinhead Nederlands. In het oorspronkelijke toneelstuk van Barker waarin Bradley hem al speelde heette hij The Dutchman. Er zijn wel verschillende toneelstukken van Barker gebundeld uitgebracht, maar Hunters in the Snow volgens mij niet.
De naam Pinhead kwam ook niet van Barker, die hem in het script van de eerste film 'The Priest' noemde en in de film zelf heeft hij geen naam.
In de novelle The Hellbound Heart waar de film op gebaseerd is sprak hij ook niet met een mannelijke stem zoals Bradley:

"Its voice, unlike that of its companion, was light and breathy-the voice of an excited girl."

The Ritual vind ik trouwens wel een goede film van Bruckner.

Decepticon

Avatar

+10 Gigan!
Een vrouwelijke Pinhead, het moet niet gekker worden. Zoals je al zegt, zit niemand op te wachten en zal vast geen succes zijn.

Gigan72

Avatar

@spider-fan
Jason voorhees is ook van Nederlandse afkomst.

Volgens mij komt de naam Pinhead van de crew en/of de fans

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Voorhees is inderdaad een naam van Nederlandse afkomst, al wordt in geen één Friday the 13th daar iets over gezegd, volgens mij.

Hunters in the Snow van Barker is trouwens wel uitgekomen als boek, maar als losse uitgave, niet in de serie met verschillende gebundelde toneelstukken.
Barker heeft ook een keer gezegd dat Pinhead voor het eerst aan hem verscheen als tekening, en dat hij die tekening nog heeft. De naam Pinhead is inderdaad gegeven door de crew en geaccepteerd door de fans.

Pascal08

Avatar

Kan best leuk uitpakken, de films zijn in de loop der tijd best slecht geworden.
Beetje zoals Phantasm waarin de eerste 2 gewoon lekker zijn maar daarna....
Of er een vrouw of een man Pinhead of een versie daar van speelt maakt niet veel uit, als ze maar terug gaan naar dat rauwe wat deze franchise belichaamde.

Spider-fan

Avatar

De tweede, Hellbound, wist nog intenser te zijn dan de eerste, maar daarna gingen ze een verkeerde richting op. De derde, Hell on Earth, was veel Amerikaanser als ik me goed herinner. Dat typisch Engelse van de eerste twee was eraf. Deel drie ging dan nog wel, maar daarna gingen ze heel snel achterwaarts, met Revelations als zo'n beetje de slechtste. Het lijkt moeilijk met interessante verhalen te komen binnen de franchise.

Vleeshaak

Avatar

Dat Doug Bradley niet terug komt is al twee films een gegeven. Ben wel benieuwd naar de van geslachtsdeel wisselende Pinhead, wel een apart gegeven, aangezien de Cenobites allemaal eerst mens waren in de eerdere films. Maar sinds het vijfde deel slaat het toch allemaal nergens meer op, dus dit kan er ook wel weer bij.

@Spider-fan
Hulu content verschijnt hier regelmatig op Disney+ in de Star sectie.

Gigan72

Avatar

@spiderfan
Deel 1 en 2 zijn gemaakt in Engeland daar na zijn ze naar de usa gegaan en dat merkte je gelijk aan de films.

Bij deel 1 en 2 geven ze ook aan dat het britse films zijn.
Vanaf deel 3 geven ze aan dat ze amerikaans zijn.
Het laat gelijk een beetje zien wat het verschil is tussen euro horror en horror uit de usa.
Ik vind ook dat euro horror verder gaat dan usa horror in europa durfen ze meer en laten ook meer zien en de ideeen zijn soms best ziek hier Smiley face
Niet dat usa horror slecht is of zo want daar zitten veel goede horror films tussen zeker jaren 70 80 en 90.horror.
Maar vind wel dat ze nu in de usa de rem er meer op houden en meer voor pg-13 gaan dat is hier in europa toch anders.

KeesjeNL

Avatar

@ SeanDeNiro Ik zet zelf wel eens CNN aan hier in Nederland (als er niet teveel storing is) om een beetje te peilen wat Amerikanen op tv zien. Daar heb je de hele dag lang reportages of afleveringen van 'African Voices' en laten ze zien wat er zoal in Afrika aan de hand is (waterputjes slaan/levenslessen van een of ander dorpshoofd), waarschijnlijk om dezelfde reden die jij noemde.

Jeroenevertp

Avatar

Hier zit NIEMAND op te wachten

Master Of Films

Avatar

Draven "Transgender Pinhead."
Precies zoals het het hoort. Smiley face

Goku32

Avatar

Gigan 72, ik geef je helemaal gelijk het slaat echt nergens op wat een onzin dat alles zwart moet zijn. Of een vrouw worden diep triest. Seandeniro, dat komt omdat America een Pussy land is, va toch weg met die figuren in films en series,s hou het gewoon hoe het is,

RocKing

Avatar

Waarschijnlijk weet niemand hier de Strips uit 2011 van Boom in samenwerking met Clive Barker, dat Kirsty Cotton de rol van Pinhead overneemt.
Dus een vrouwelijke Pinhead is niet zo vreemd, mits ze zich een beetje aan dit verhaallijn zullen houden.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Er zijn ook wel Amerikaanse horrorfilms die wat verder gaan, maar het komt minder voor. The Exorcist is eigenlijk de enige (mainstream) Amerikaanse horrorfilm die ik gelijk kan bedenken die behoorlijk ver gaat - vooral ook omdat het hoofdpersonage nog een kind is. Het is vrij ongelooflijk dat zoiets ineens in de bioscoop kwam en een enorme hit werd.

Ik geef ook de voorkeur aan Europese horror. Vooral uit de jaren '60 en '70. Het verschil is dat Europese horrorfilms niet alleen vrijer zijn qua geweld en sex, maar ook gelijktijdig kunstzinniger en poëtischer (in die tijd tenminste, maar nog wel als je kijkt naar iets als Let The Right One In of Pan's Labyrinth). De grens tussen exploitaitie en kunst is heel klein in Europese horrorfilms. Iemand als Jean Rollin maakte films met veel naakt en geweld, maar wel op een heel mooie manier in beeld gebracht. Het Amerikaanse studiosysteem van zoveel mogelijk geld verdienen smoort veel creatieve vrijheid en artistieke ambitie.

Die PG-13 in Amerikaanse films is volgens mij ook een economisch besluit: zo kun je meer publiek trekken. Sommige Amerikaanse horrorfilms die een PG-13 hebben gekregen werden een tijdje echt enorm verknipt: Cursed van Wes Craven bijvoorbeeld, daar was echt veel geweld uitgeknipt - nou was het toch al geen geweldige film trouwens. Maar nu is het niet meer zo extreem wat PG-13 betreft volgens mij.
Als je in die leeftijd zit is het niet vervelend natuurlijk, want je kunt jonger naar de films. Voor de films zelf is het niet altijd goed.
Volgens Wes Craven ging het de MPAA ook niet altijd om het geweld zelf, maar ook bepaalde reactieshots van personages - dat werd dan te intens bevonden. Het gaat soms maar om heel kleine cuts als je de lijsten ziet met wat ze eruit moeten halen: een paar seconden hier, een paar seconden daar.
Gelukkig met blu-ray en dvd van goede distributeurs krijgen we dat allemaal terug waar het originele materiaal nog bestaat en terug te vinden is.

NieuwsFilm

meest populair