Vernietiging van Asgard in 'Thor: Ragnarok' is nu nog tragischer en duisterder

Vernietiging van Asgard in 'Thor: Ragnarok' is nu nog tragischer en duisterder

Dat komt allemaal door de serie Loki.

Thor leidde de laatste overlevenden van Ragnarok, na de verwoesting van Asgard in Thor: Ragnarok naar een veilige plek. Althans, dat probeerde hij, want toen liep de groep tegen Thanos, waar nog eens de helft van de overlevenden sneuvelden. De serie Loki laat zien dat er wel heel veel mensen overleden.

In Thor: Ragnarok krijgt het volk van Thor heel veel te verduren als Hela terugkeert. Zij voert oorlog tegen iedereen die het tegen haar op durft te nemen, en doodde bijvoorbeeld de Warriors Three en eigenlijk zo'n beetje iedereen die loyaal was aan Thor. Vervolgens werd ze verslagen doordat Thor en Loki Ragnarok loslieten, kwam Surtur aan op Asgard en verwoestte hij alles.

Veel doden
In de film Thor: Ragnarok krijg je een beetje de indruk dat Thor iedereen wist te redden die nog leefde toen Surtur de planeet Asgard verwoestte. Maar de serie Loki laat zien dat dit beeld niet klopt.

Een TVA-dossier liet namelijk zien dat er 9,719 Asgardians om het leven kwamen toen Surtur de planeet verwoestte. In de documentatie werd dat 'totale planetaire vernietiging' genoemd.

Duidelijk is ook dat Thor een paar duizend mensen achterliet op de planeet Asgard, en dus lang niet iedereen redde. In Thor: Ragnarok lijkt het erop dat zo'n 3.000 tot 5.000 mensen gered werden, waarvan vervolgens de helft sneuvelde door toedoen van Thanos.

Zo bezien begrijp je ook meteen waarom Thor het zo zwaar heeft in de film Avengers: Endgame en waarom hij de troon van New Asgard de rug toekeerde.

NieuwsFilm

meest populair