Algemeen

'Mortal Kombat'-acteur helemaal verbaasd door de reacties op zijn rol

Kano is het hart van Mortal Kombat!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De nieuwste versie van Mortal Kombat beviel behoorlijk goed bij fans van de games. De mythologie van de games werd prima neergezet en uitgelegd, zij het met heel veel expositie.

Heel veel humor zat er ook niet in de actiefilm. Met een duidelijke uitzondering in de vorm van Josh Lawsons Kano. De acteur was de enige acteur die duidelijk voor ogen had dat het uitgangspunt van de franchise behoorlijk debiel is en leek dan ook de enige te zijn die los mocht met z'n materiaal.

Heel populair
Geinig is dat voor fans Kano een van de hoogtepunten van de film was, misschien ook wel juist omdat hij zo opvalt tussen de andere personages. In een interview ging Lawson precies daar op in.

"Ik kan je zeggen, met mijn hand op m'n hart, dat ik misschien wel mijn beste recensies ooit heb gekregen voor Mortal Kombat. En dat had ik echt niet verwacht," aldus Lawson.

"Niet omdat ik dacht dat ik slecht werk leverde, maar meer omdat ik niet had gedacht dat iemand het op zou vallen. Ik ben heel, heel blij met de manier waarop mensen op Kano gereageerd hebben. En eerlijk gezegd heb ik meestal slechte recensies gekregen in mijn carrière. Dat ik voor de verandering juist positieve recensies kreeg werd enorm gewaardeerd."

De kans is groot dat hij aan de slag mag met een vervolg, want de film was op zowel HBO Max als in de bioscoop een succes.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Josh Lawson als Kano was het beste aan de hele film volgens mij. Terwijl Kano in de games totaal geen favoriet van mij is, heb ik echt genoten van hem in deze film.

Hoe zeer ik hoopte dat er ein-de-lijk een goede Mortal Kombat film zou komen, ben ik toch teleurgesteld in de film. Ze hebben goede aanwinsten in de cast en de special FX zijn ook echt niet slecht.

De beste gameverfilming blijft voor mij toch de eerste Mortal Kombat film uit 1993. Hoewel er was vrijheden waren, bleef die film behoorlijk trouw aan het eerste toernooi.

Master Of Films

Avatar

+1 Ereptile.
De 1e MK film had tenminste een toernooi.
Josh Lawson wist gelukkig in wat voor wanproductie hij speelde, en daar acteerde hij ook naar. Taslim, Sanada, Herriman, Brooks, Huang & Kimber waren ook wel prima hoor.
De rest van de cast was vreselijk. Vooral Lewis Tan. Ik heb houten planken beter zien acteren.

Draven

Avatar

Er is zoveel mis met die film. O.a. de overgang van het drakentatoeage als iemand die persoon die hem eerst heeft dood. Dit betekend dat als Cole Young (Lewis Tan) over straat loopt en ik rijdt hem per ongeluk dood dan wordt ik onderdeel van het mortal kombatuniversum. Dan krijg ik ook mijn eigen kracht en moet ik vechten om de behoud van de aarde. Daarnaast waren karakters zoals Prince Goro maar even aanwezig en snel uitgeschakeld. Er is zoveel mis met de film dat je er een boek over kan schrijven.

Zembo

Avatar

Ik weet het niet fellas, MK 1 uit 1995 is echt niet goed, behalve de soundtrack. De film was zo cheesy als het maar kan zijn. Die onliners van Johnny Cage, de vecht moves van de acteurs, de hammy lines die ze spreken allemaal b en c film niveau. Is het nostalgie wat mensen hebben bij deze film? Beste MK adaptie? De youtube film die in delen is uitgebracht. Matt Mullins, dat is pas Johhny Cage. Baraka de serials killer arts enz, prachtig.

Ereptile

Avatar

@Zembo; Deels nostalgie, maar de 1993 film zat echt niet slecht in elkaar qua verhaal. De cast van die film was ook sterk. Cary-Hiroyuki Tagawa als Shang Tsung is zelfs in de webserie EN videogame terug gebracht in die rol. Christopher Lambert als Lord Raiden had ook echt een status en Johnny Cage had de rol die Kano in de 2021 film heeft.

Zeker voor een film uit 1993, toen de Mortal Kombat games nog helemaal niet zo erg uitgewerkt waren als dat ze nu zijn, is het een prima film om weg te kijken en nog best trouw aan de videogame roots. MK: Annihilation bestaat in mijn ogen echter niet...

De webseries (MK: Rebirth en MK: Legacy) zaten qua qua toon en choreografie ook goed in elkaar.

Ereptile

Avatar

@MoF; Sanada en Taslim stalen als Scorpion en Sub Zero ook wel de show hoor Smiley face Brooks (Jax) en Huang (Kung Lao) vond ik ook niet slecht inderdaad. Kabal ook niet.

Maar de studio (WB) moest per se Lewis Tan in de film hebben als onbestaand personage en daar ging het al mis. Die krachten met die tattoos sloeg ook nergens op.

En wat Draven ook zegt; personages zoals Goro werden simpelweg verslagen. Goro is de freaking champion van Mortal Kombat! Lord Raiden, Shang Tsung, Mileena, Nitara, Reiko... Allemaal slecht uitgewerkt in de film...

Reptile vond ik nog best goed Smiley face

Zembo

Avatar

^ niet dat het wat uitmaakt maar de film kwam toch echt in 1995 uit. Maar over die andere punten van je ben ik het niet eens maar dat moet kunnen toch. Agree to dissagree, verder much respect.

Coola

Avatar

Heerlijke film , hopelijk snel een vervolg

1 mortal kombat Legends: Scorpion's Revenge
2 mortal kombat 2021
3 mortal kombat 1995
4 mortal kombat Annihilation

Gigan72

Avatar

@Ereptile
Ik ben geen gamer maar ik vind Silent Hill uit 2006 echt heel goed.
Nou weet ik niet of het een goede game verfilming is maar echt een top film.

Over MK ..prima cast maar het is echt een slechte film.

ZiezoK

Avatar

De enige goeie mortal combat film is de animatie film Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge.

In de nieuwe versie was Kano nog een lichtpuntje ja, de rest was niet om aan te gluren. Met daarnaast nog een belabberd script.

Schumike

Avatar

Kano was de max haha. Goeie humor.
En de film is echt goed, volledig mijn ding.
Als jong manneke ook de 1ste Mortal Kombat gespeeld voor vele uren.

NieuwsFilm

meest populair