Het Marvel-universum gaat richting behoorlijk grote rampen in de toekomst

Het Marvel-universum gaat richting behoorlijk grote rampen in de toekomst

Loki laat zien dat de Aarde er niet goed voor staat.

De serie Loki onthult weer nieuwe details over het Marvel Cinematic Universe. Extra opvallend is de onthulling dat de toekomst van Aarde vol rampen zit. En dan gaat het niet direct om rampen als gevolg van het handelen van superschurken.

In Loki zien we Loki en Mobius op zoek gaan naar rampen om daar de Variant te vinden die voor chaos zorgt. De twee vinden onder meer rampen in de jaren 2048, 2049, 2050 en 2051. Die jaren blijken het toneel te vormen voor meerdere grote rampen.

Waarom dan?
Natuurlijk is het de vraag wat zich in die jaren afspeelt. Mobius legt duidelijk uit dat het gaat om natuurrampen, dus geen problemen voortkomend uit bijvoorbeeld kernoorlogen of iets soortgelijks.

In plaats daarvan gaat het om catastrofale gebeurtenissen die te maken hebben met tsunami's, hongersnoden, vulkaanuitbarstingen en meer. Het zijn dus geen rampen die bijvoorbeeld tegengehouden hadden kunnen worden door de Avengers.

Dan blijft natuurlijk wel de vraag staan of het om rampen gaat die voortkomen uit menselijk handelen. Zou het MCU ook te maken hebben met verregaande gevolgen door klimaatverandering? Duidelijk is dat het Marvel-universum richting wat zware decennia gaat.

NieuwsFilm

meest populair