Geaardheid Loki in Marvel Cinematic Universe officieel onthuld

Daarnaast is de god van de leugens genderfluïde.

Loki, vertolkt door de Britse acteur Tom Hiddleston, is officieel biseksueel in het Marvel Cinematic Universe. Dat werd duidelijk in de derde aflevering van de serie Loki die vandaag op Disney+ is verschenen. Daarmee is de god van de leugens Marvels eerste openlijke lhbti-personage.

Bekijk de afbeelding
Het Marvel Cinematic Universe is weer een stukje diverser geworden. Fans uit de lhbti-gemeenschap zullen waarschijnlijk blij zijn nu zij met de bevestiging van Loki's geaardheid eindelijk worden gepresenteerd in de films en series van de studio.

In de derde aflevering vertelde Loki in gesprek met Sophia Di Martino's Lady Loki zowel met vrouwen als mannen te daten. Dat Loki de geaardheid van de schurk nader zou definiëren, was overigens al langer bekend.


In de comics wordt Loki al sinds 2013 aangeduid als biseksueel. In de Noorse mythologie voelt hij zich eveneens aangetrokken tot beide geslachten.

Genderfluïde
Daarnaast is Loki genderfluïde. In de zowel de legendes als het Marvel-bronmateriaal verandert de boef regelmatig van gedaante (en dus ook van man naar vrouw en andersom). In de nieuwe live-actionserie wordt dit aspect ook verkend. Vooralsnog blijkt dat alleen uit het feit dat er vrouwelijke 'varianten' van het personage bestaan.

Inhaalslag
Marvel heeft een flinke aanhaalslag te maken op het gebied van lhbti-representatie. In de dertienjarige bestaansgeschiedenis van de studio was tot nu toe nog geen enkel hoofdpersonage openlijk lid van de regenbooggemeenschap.


Bekijk de afbeelding
Weliswaar is bekend dat Valkyrie (Tessa Thompson) uit de Thor-films biseksueel is, maar dat is tot op heden nog niet concreet naar voren gekomen. Ook zal Eternals een openlijk homoseksuele held bevatten.

NieuwsFilm

meest populair