Algemeen

Geaardheid Loki in Marvel Cinematic Universe officieel onthuld

Daarnaast is de god van de leugens genderfluïde.

door Jeffrey Kouters om 15:17 in Algemeen
Loki, vertolkt door de Britse acteur Tom Hiddleston, is officieel biseksueel in het Marvel Cinematic Universe. Dat werd duidelijk in de derde aflevering van de serie Loki die vandaag op Disney+ is verschenen. Daarmee is de god van de leugens Marvels eerste openlijke lhbti-personage.


Het Marvel Cinematic Universe is weer een stukje diverser geworden. Fans uit de lhbti-gemeenschap zullen waarschijnlijk blij zijn nu zij met de bevestiging van Loki's geaardheid eindelijk worden gepresenteerd in de films en series van de studio.

In de derde aflevering vertelde Loki in gesprek met Sophia Di Martino's Lady Loki zowel met vrouwen als mannen te daten. Dat Loki de geaardheid van de schurk nader zou definiëren, was overigens al langer bekend.


In de comics wordt Loki al sinds 2013 aangeduid als biseksueel. In de Noorse mythologie voelt hij zich eveneens aangetrokken tot beide geslachten.

Genderfluïde
Daarnaast is Loki genderfluïde. In de zowel de legendes als het Marvel-bronmateriaal verandert de boef regelmatig van gedaante (en dus ook van man naar vrouw en andersom). In de nieuwe live-actionserie wordt dit aspect ook verkend. Vooralsnog blijkt dat alleen uit het feit dat er vrouwelijke 'varianten' van het personage bestaan.

Inhaalslag
Marvel heeft een flinke aanhaalslag te maken op het gebied van lhbti-representatie. In de dertienjarige bestaansgeschiedenis van de studio was tot nu toe nog geen enkel hoofdpersonage openlijk lid van de regenbooggemeenschap.Weliswaar is bekend dat Valkyrie (Tessa Thompson) uit de Thor-films biseksueel is, maar dat is tot op heden nog niet concreet naar voren gekomen. Ook zal Eternals een openlijk homoseksuele held bevatten.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Loki, vertolkt door de Britse acteur Tom Hiddleston, is officieel biseksueel in het Marvel Cinematic Universe.
Top. Al merk ik wel dat de focus op sexualiteit nogal een dingentje is bij Marvel. Dus maar afwachten op het nieuws wanneer de eerste hetero gaat verschijnen in de M She U. Smiley face

Rich Art

Avatar

Thanks voor de spoiler-warning... Niet dat het de meest belangrijke is, maar toch...

RobzZ01

Avatar

Wauw, dat iemands seksualiteit anno 2021 nog voor zo’n flinke headline moet zorgen. Het is bijna triest als het niet ontzettend grappig zou zijn.

Ang3l

Avatar

@RobzZ01
Zou t niet moeten zijn, is t wel. En dat is idd triest. Niet t feit dat ie t is (vind t wel bij m passen ook), maar dat het zo speciaal (nog) is.

GreenHornet

Avatar

Hou toch op met deze onzin. Is het zo belangrijk om seksualiteit te gebruiken voor marketing. Voor mij is iedereen gelijk en dat hoef je niet te benadrukken.

kidcassidy

Avatar

Weer iets wat door onze strot gedrukt moet worden. Ik laat het wel bij de eerste 2 afleveringen, zo bijzonder was het toch allemaal niet.

RobzZ01

Avatar

@kidcassidy

Dat is toch geen reden om de serie te laten liggen? In de aflevering zelf wordt het terloops genoemd en is het helemaal geen big deal. Het hele mediacircus eromheen is geen fout van de serie?

ThEnd

Avatar

Loki (Hij / hem / zijn) is niet voor niets een villain Smiley face

Artificialis

Avatar

Nu ze toch bezig zijn wil ik ook graag de befaamde seksscène met een paard zien. We weten allemaal dat Loki zich in de Noorse mythologie transformeerde in een merrie om geslachtsverkeer te kunnen hebben met een hengst.

eltorro

Avatar

^"Allemaal"

Decepticon

Avatar

Waarom moet Marvel een inhaalslag maken? Waar slaat dat nou op.
Niet alleen deze mediahype, maar ook dit hele gegeven komt mij ook de strot uit.
Er is voor Loki een biseksuele regisseuse aangenomen en misschien wel met een reden, zij vindt het belangrijk dat dit in een Marvel serie verwerkt wordt. Dat is ook vast ten sprake gekomen tijdens het sollicitatiegesprek en Disney/ Marvel vond het vast een uitgelezen kans om dit met Loki te doen. Het wordt gewoon door je strot geduwd.

Monojaxx

Avatar

Jammer dat Thor niet bi-sexy is, die is veel lekkerder. Trouwens, is Deadpool ook niet van beide kanten?

don lukas

Avatar

Leuke twist. Maar voegt het iets toe aan het verhaal van Loki?

Jamal M

Avatar

Welke rechten heeft een LHBT-persoon NIET, die een singel man/vrouw of een getrouwde koppel wel heeft?

Jeroenevertp

Avatar

"Fans uit de lhbti-gemeenschap zullen waarschijnlijk blij zijn nu zij met de bevestiging van Loki's geaardheid eindelijk worden gepresenteerd in de films en series van de studio."

Ik ben daar helemaal niet blij mee. Het ligt er allemaal veel te dik bovenop, En je kunt homoacceptatie niet op deze manier door mensen hun strot rammen. Ben zelf homo, en ik erger me hier vaak aan

RogueWon

Avatar

Ik lees veel "door je strot geduwd". Maar dat is toch echt Filmtotaal en de media die hier met een vergrootglas 1 scene eruit pikken. In de aflevering maken ze er totaal geen punt van en merk je nauwelijks dat het ueberhaupt aan bod komt.

LeonardoPacino

Avatar

Het is nogal ironisch om hier terment als 'vermoeiend' te lezen van de 'GeenStijl-brigade'. Telkens als er hier iets vermeld wordt wat ook maar iets met de 'Woke' cultuur te maken heeft, staat hier de hele site op stelten. Over vermoeiend gesproken.

Sorry hoor, maar als je verbaast bent over het feit dat Loki geen heteroseksule man is, dan weet je niets over zowel de originele Loki uit de mythologie, als de versie van Marvel.

Het lag er in dit geval ook helemaal niet dik bovenop, het komt gewoon tussen neus en lippen ter sprake in een dialoog tussen twee personages. Ik kan me echt niet voorstellen dat je daar aanstoot aan neemt. Wat dat betreft slaat de persoon boven me de spijker op z'n kop.

Blockbuster

Avatar

Interessant onderwerp voor Filmcafé op FT: van welke filmpersonages is de geaardheid nog meer onduidelijk.

Ik noem een Billy Elliot omdat die aan ballet doet, maar hij is volgens mij geen homo. Zijn vriendje in die film wèl. Of transseksueel (hij draagt stiekem vrouwenkleren).

En is Freddy Krueger nu wel of niet een pedofiel?

Master Of Films

Avatar

Blockbuster "Interessant onderwerp voor Filmcafé op FT: van welke filmpersonages is de geaardheid nog meer onduidelijk."
Wat je ook kan doen is naar de gay pride gaan. Daar kan je het spelletje "spot de homo" gaan spelen!
Waarom zou je labels zoals geaardheid, huidskleur, lengte teennagels e.d. gaan bestempelen aan (film)personen. Wie boeit het dat Billy Elliot een homo is of niet. Daarbij heeft ballet niks met geaardheid te maken.

Blockbuster

Avatar

@ Master Of Films

Don't blame me, FT is begonnen. Smiley face

Wat boeit het mij nou wat Loki is, voor mijn part is ie A-seksueel.

Wat Billy Elliot betreft is het wel degelijk een interessant vraagstuk, want de schrijver/regisseur laat het in het midden wat voor een geaardheid hij heeft, vooral aan het einde als die volwassen is.

NieuwsFilm

meest populair