Algemeen

'Spider-Woman'-film van Sony dan toch niet in Marvel Cinematic Universe?

Ook lijkt het duidelijk welke versie van de superheldin fans precies te zien zullen krijgen.

door Jeffrey Kouters om 15:40 in Algemeen
Gaat de Sony-film Spider-Woman nou wel of niet onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe? En welke versie van het populaire personage zal precies in de film te zien zijn? Op beide vragen lijkt deze week een antwoord te zijn gekomen.

Olivia Wilde (Booksmart) werd in augustus aangekondigd als de regisseuse van een nieuwe Marvel-project van Sony. Al snel werd duidelijk dat het om een film over Spider-Woman ging.

Volgens The Illuminerdi is de studio momenteel op zoek naar een actrice van 25 tot 35 jaar voor de rol. Verder meldt de site dat het concreet gaat om Jessica Drew, de eerste iteratie van het personage.

Marvel Cinematic Universe
Hoewel eerder het bericht rondging dat Kevin Feige interesse zou hebben om Spider-Woman te gebruiken in zijn Marvel Cinematic Universe (en Wilde daar zelf ook op hintte), lijkt de film nu toch alleen onderdeel uit te maken van het Sony Pictures Universe of Marvel Characters (met Venom en Morbius). De bekende primeurtjesjager Charles Murphy meldt dat op Twitter, terwijl hij eerder nog anders beweerde.


De alias Spider-Woman is in de geschiedenis van de Marvel-comics gebruikt door verschillende personages. Jessica Drew heeft in die stripboeken duidelijke connecties met HYDRA, S.W.O.R.D. en de High Evolutionary. De rechten van die aspecten zijn echter onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, dus Sony zal de achtergrond van Drew flink moeten aanpassen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Niks aanpassen gewoon onderdeel maken van de spiderverse

RogueWon

Avatar

Weet iemand hoe het echt zit tussen Sony en Disney/Marvel mbt de rechten? Is dit een constante onderhandeling of hebben ze al van begin af aan een overeenkomst over wie welke Spidey gerelateerde personage mag gebruiken?

NieuwsFilm

meest populair