Wist je dat: Steven Spielberg al jaren de gewenste 'Jaws'-reboot blokkeert?

Wist je dat: Steven Spielberg al jaren de gewenste 'Jaws'-reboot blokkeert?

Maar voor hoelang nog?

Het blijft leuk om te zeggen, de haaienhorror Jaws (1975) lanceerde de carrière van Steven Spielberg, creëerde de zomerblockbuster, passeerde als eerste film ooit de box-office grens van $100 miljoen dollar en, misschien nog wel het belangrijkste, is nooit meer overtroffen.

Universal Studio's loopt al jaren met het idee rond om de klassieker te rebooten met de huidige computertechnieken, maar het blijkt dat Mister Spielberg himself hier al die tijd een stokje voor heeft weten te steken.

De studio wil hem namelijk aan boord hebben achter de schermen als producer en dit is iets wat de beroemde regisseur pertinent weigert.

In een interview uit het verleden blijft hij stellig: "Ik zal nooit één van mijn films opnieuw maken of laten maken, te beginnen met JAWS".

Maar voor hoelang nog?
Alleen al de sequels (het vermakelijke Jaws 2, matige Jaws 3D en afschuwelijke Jaws: The Revenge) moeten een bewijs zijn dat men het concept beter met rust kan laten.

Hoewel het misschien interessant is om een nieuwe versie te zien met behulp van de moderne technologie, zou het nogal zinloos zijn, aangezien het origineel vandaag de dag nog steeds overeind staat.

Maar er komt een dag dat Spielberg er niet meer is en dan lijkt het slechts een kwestie van tijd. Maar tot dan is het fijn dat hij zijn 'kindje' beschermt.

NieuwsFilm

meest populair