Eindelijk antwoord op de dodelijke vraag in 'Once Upon a Time in Hollywood'

Eindelijk antwoord op de dodelijke vraag in 'Once Upon a Time in Hollywood'

Wat deed Cliff Booths toch echt met zijn vrouw.

Met Once Upon a Time... in Hollywood uit 2019 leverde Quentin Tarantino weer een prachtfilm af. Het was zeker een andere film dan Pulp Fiction of Inglourious Bastards, maar we kregen wel een aantal zeer opvallende personages en situaties voorgeschoteld. Denk alleen maar aan de mysterieuze Cliff Booth van Brad Pitt.

Want ja, hoe zat het eigenlijk met zijn vrouw? Heeft de charmante Cliff Booth zijn vrouw Billie (Rebecca Gayheart) nu wel of niet vermoord op de boot? De film laat het antwoord in het midden, maar het recent verschenen boek Once Upon a Time in Hollywood: A Novel geeft het antwoord.

Vermoordde Cliff Booth zijn vrouw wel of niet?
In het boek van Tarantino zelf wordt duidelijk hoe de vrouw van stuntman Cliff Booth om het leven komt en wie de dader is. In de film zien we - op verschillende momenten - dat de vrouw wordt gedood door een harpoengeweer, maar we zien niet in beeld dat Booth het opzettelijk doet. Dus was het een ongeluk of is Booth weggekomen met moord?

Het boek maakt heel duidelijk dat het geen ongeluk was met het harpoengeweer. "Op het moment dat Cliff zijn vrouw neerschoot met het haaiengeweer, wist hij dat het een slecht idee was," schreef Tarantino in het boek dat flink uitgebreider is dan de film.

Vrouw door de helft
Verder wordt duidelijk dat zijn vrouw bijna door tweeën scheurde door de impact van de pijl en dat er delen van de vrouw neer kletsen op het dek. Ze blijft nog zeven uur in leven en dat geeft de twee voldoende tijd om samen hun leven door te nemen.

Als er hulp komt en het lichaam van Billie wordt overgedragen naar een andere boot, scheurt haar lijf alsnog in twee delen. Hierdoor sterft ze. Booth komt, ondanks allerlei vermoedens, weg met moord.

"Zijn verhaal was plausibel en kon niet worden weerlegd. Cliff voelde zich slecht over wat hij Billie had aangedaan. Maar hoeveel spijt en wroeging hij ook voelde, het kwam nooit bij hem op om niet te proberen weg te komen met moord," aldus Tarantino.



NieuwsFilm

meest populair