James Franco treft schikking met vrouwen in zaak over expliciete seks-oefeningen

James Franco treft schikking met vrouwen in zaak over expliciete seks-oefeningen

Maar een groot deel gaat naar de advocaten.

Er zijn woensdag nieuwe details naar buiten gekomen over de schikking die James Franco heeft getroffen met de oud-studentes die hem van wangedrag hebben beschuldigd.

De rechtszaak tegen Franco werd in oktober vorig jaar gestart door twee vrouwen die bij hem een acteercursus hebben gevolgd. Tijdens de lessen zouden zij onder druk zijn gezet om steeds explicietere seksscènes te oefenen.

Het gaat om een totaalbedrag van 2.235.000 dollar dat zal worden verdeeld over de twee vrouwen en andere studentes die zich hebben gemeld. Een groot deel van dat bedrag gaat echter ook op aan advocaatkosten, dus de vrouwen houden niet enorm veel over aan de schikking.

Franco blijft de aantijgingen aan zijn adres ontkennen. Toch hebben de twee partijen een gezamenlijk statement naar buiten gebracht waarmee de zaak af lijkt te zijn gedaan.

"James herkent dat de vrouwen belangrijke onderwerpen naar voren hebben gebracht. Beide partijen zijn het eens dat het nu een belangrijk moment is om de misdragingen jegens vrouwen in de filmindustrie aan te kaarten. Iedereen in deze industrie zou zijn werk veilig moeten kunnen doen", luidt dat statement.

NieuwsFilm

meest populair