Algemeen

'Blu-ray is nieuwe Betamax'

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Filmtotaal op 08.12.2006 om 12:24 in Algemeen
Volgens marktonderzoekbureau Cymfony zal HD-DVD de strijd om de opvolging van de DVD winnen van het concurrerende formaat Blu-ray. Cymfony analyseerde discussies op weblogs, discussiefora en andere websites en kwam tot de conclusie dat consumenten weinig vertrouwen hebben in Sony, een van de belangrijkste bedrijven achter Blu-Ray. Beide formaten kwamen ongeveer even vaak ter sprake, maar de toon over Blu-ray was in veel gevallen negatiever.

Voorstanders van Blu-ray wijzen onder meer op de grotere opslagcapaciteit, maar veel internetters vragen zich af of die capaciteit wel nodig is. Daarbij wordt gewezen op de slechte reputatie van Sony bij het introduceren van nieuwe technologie. Het bedrijf kent een lange geschiedenis van mislukkingen, zoals de MiniDisc en Betamax-video.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lulligvoorje

Avatar

Volgens mij schiet de industrie zich met beide (HD/Blu-ray) formaten flink in haar eigen voet. Er is nog veel te weinig support voor DRM, zowel in hardware als in de publieke arena. Men wil daar helemaal niet aan. De hardware verkoopt niet zo goed als men hoopt, voorspel ik, en is ook nog maar zeer sporadisch verkrijgbaar en amper echt functioneel of praktisch. De industrie maakt het veel te ingewikkeld voor de consument. Niet slim.
Gevolg is namelijk:
Men verkiest de enig werkende alternatieven. Die bestaan bijv. uit films die men wèl op alle apparatuur af kan spelen, i.e. decrypted DVD's, de XviD en x264 mkv/avi files. Dit alles betekent niets meer of minder dan een boost voor bittorrent en andere p2p kanalen. Ik voorspel dat deze zullen floreren de komende 5 jaar. Hou dat nog maar eens tegen als iedereen moppert over zijn/haar niet-werkende DRM/AACS/BD+/MMC/HDCP hardware. Dat wordt burgerlijke ongehoorzaamheid op wereldniveau.

tripleforce

Avatar

Philips zat toch ook in Blu-ray, voor mij een belangrijke reden (naast juist die ruimere opslagcapaciteit voor HD-films) om achter Blu-ray te gaan staan, helaas beslis ik deze zaak niet. Ik wacht/hoop wel op een combo-drive.

Dre

Avatar

Ik wacht gewoon lekker af welke er gaat winnen of misschien wacht ik zelfs op de opvolger er van.

mercapto

Avatar

Ik zie meer heil in geheugenkaarten/chips. :P

Keyser Söze

Avatar

Ik vind beide media te weinig opslagcapaciteit hebben. Ik wacht met smart op de holografische schijfjes :P

Galerius

Avatar

Denk persoonlijk van niet. Er zijn namelijk al zo'n 250 bedrijven (zoals Apple, TDK, Dell, HP, Disney, Warner Bros. en Universal) die lid zijn van de blu-ray techniek. Daarnaast zal de blu-ray spelers een boost krijgen doordat hij standaard in een PS3 zit. :)

Op tweakers staat een interessant artikel over hd-dvd vs. blu-ray. :)