Toekomstige 'Alien'-films brengen Ripley mogelijk toch weer terug

Toekomstige 'Alien'-films brengen Ripley mogelijk toch weer terug

De plannen met Alien kunnen continu veranderen lijkt het wel.

De Alien-franchise worstelt al een tijdje met zijn richting. Lange tijd was het Ridley Scott die mocht bepalen waar het allemaal heen ging. Maar na zijn tweede prequelfilm, Alien: Covenant, besloot 20th Century Fox ook Neill Blomkamp een kans te gunnen.

Die werkte aan een vijfde film in de chronologie van de franchise, waarin Ellen Ripley terug zou keren. Maar uiteindelijk werd die film ook weer geschrapt en besloot FX om groen licht te geven voor een televisieserie in de franchise.

Ellen Ripley terugbrengen
Noah Hawley mag de televisieserie maken. Tijdens een gesprek met Vanity Fair onthulde hij dat Ellen Ripley niet terugkeert in de serie: het is "geen Ripley-verhaal".

In plaats daarvan duikt de serie van streamingdienst Disney+ in een heel nieuw verhaal en eigenlijk ook een nieuwe situatie voor de franchise. We reizen namelijk naar de Aarde, wat niet eerder gebeurde in de films.

Maar dat Ellen Ripley niet terugkeert in de serie, wil niet zeggen dat ze in de toekomst niet te zien kan zijn. Daar hint Hawley in elk geval ook naar. Wat de serie betreft beloofde hij verder:

"Je zal zien wat er gebeurt als de ongelijkheid waar we mee worstelen nu niet opgelost wordt. Als we als samenleving niet uit kunnen zoeken hoe we hiermee om moeten gaan, elkaar ondersteunen en de welvaart verspreiden. Wat gaat er dan met ons gebeuren?"

NieuwsFilm

meest populair