Uma Thurman haatte het iconische gele pak van The Bride in 'Kill Bill'

Uma Thurman haatte het iconische gele pak van The Bride in 'Kill Bill'

Ze voelde zich net een lolly.

Quentin Tarantino onthulde tijdens een recent interview dat actrice Uma Thurman een hekel had aan het iconische gele jumpsuit dat ze moest dragen tijdens de opnames van de film. Ze voelde zich net een lolly.

In de Kill Bill-films speelt Thurman de rol van Beatrice Kiddo, ofwel de Bride. Zij was ooit moordenaar in dienst van de Deadly Viper Assassination Squad, maar nadat ze besloot ermee te stoppen en een gezin te beginnen, probeerde de Squad haar te vermoorden. Het mislukte, waarop Kiddo op een wraakmissie ging.

Gruwelijk pak
Het gele jumpsuit dat Thurman droeg, was geïnspireerd op dat van Bruce Lee. Hij droeg namelijk net zo'n jumpsuit in zijn laatste film, Game of Death.

Maar hoewel het een mooie verwijzing was voor martial arts-fans, haatte Thurman het.

"Uma haatte het gele pak. Ze haatte het en begreep het ook niet. Ze had het gevoel dat ze eruit zag als een lolly, een bananen-lolly. Ze had er gewoon niets mee en had ook geen idee wie Bruce Lee was. Ik moest haar Game of Death laten zien en dat begreep ze wel een beetje. Sindsdien is dit best iconisch geworden. Maar zij weet niet meer hoe het zat, maar ze zei: 'Je probeert mij eruit te laten zien als een clown!'"

NieuwsFilm

meest populair