'Independence Day'-franchise na geflopte tweede film toch niet klaar?

'Independence Day'-franchise na geflopte tweede film toch niet klaar?

Roland Emmerich gelooft wel dat er meer kan komen.

Jaren na de release van Independence Day bedachten de makers dat het een goed idee zou zijn om meerdere vervolgen te maken. Dat leidde in 2016 tot Independence Day: Resurgence.

Die film was allerminst een succes, en het geplande derde film kon er praktisch niet komen omdat 20th Century Fox rond die tijd ook overgenomen werd door The Walt Disney Company. Dat blijkt maker Roland Emmerich er niet van te weerhouden nog een film te willen maken.

Meer Independence Day
"Ze hebben nu een streamingdienst en hebben producten nodig. Ik zou het geweldig vinden om er misschien een derde van te maken, of een televisieserie en het verhaal voort te zetten," vertelde Emmerich tijdens een interview.

"Toen we Independence Day: Resurgence maakten hadden we het derde deel al klaar liggen. En dat had meer te doen met de eerste film, omdat we erachter kwamen dat er heel veel vluchtelingen zijn en ze wonen op een vluchtelingenplaneet. En waar de aliens naartoe komen, omdat ze het telepathisch doorgaven aan hun superkoningin."

In een nieuwe film zouden meer van de personages terug moeten keren volgens Emmerich. Maar: "tegelijk heb ik ook genoeg te doen, dus ik hoef mij niet op enkel op deze franchise te richten."

NieuwsFilm

meest populair