'Black Widow'-regisseuse had eigenlijk helemaal geen zin in het project

'Black Widow'-regisseuse had eigenlijk helemaal geen zin in het project

Maar hoofdrolspeelster Scarlett Johansson wilde per se met haar samenwerken.

Black Widow doet het tot nu toe erg goed. De nieuwste Marvel-film werd sterk onthaald, maar toch had het niet veel gescheeld of hij had er veel anders uitgezien.

Cate Shortland, de regisseuse van de film, had namelijk oorspronkelijk geen interesse in het project. Niet alleen had ze nog nooit een blockbuster gemaakt, het feit dat de film een van we eerste MCU-afleveringen na Avengers: Endgame was, maakte de druk ook erg groot.

Reactie
Zo zegt Shortland: ''Ik liet mijn manager weten dat ik de film nooit zou maken. Ik weet eerlijk gezegd niet eens waarom Marvel mij voor de film wilde hebben. Het was knettergek''.

Toch veranderde de regisseuse van mening en dat is dankzij hoofdrolspeelster Scarlett Johansson. Zij wist Shortland namelijk te overtuigen.

Johnasson's reactie was als volgt: ''Het was voor mij erg belangrijk dat we iemand zouden vinden met de nodige ervaring. Iemand die niet alleen al meerdere goede films had gemaakt, maar ook een meesterwerk. En Cate's film Lore is in mijn ogen perfect. Ik wilde koste wat het kost dan ook met haar samenwerken''.

Blij
Ondanks het feit dat Johansson toegeeft dat het niet makkelijk was Shorland te overtuigen, ging zij er uiteindelijk toch mee akkoord. En het is duidelijk dat ze daar geen spijt van heeft.

Zo gaat Shorland verder: ''Ik wilde een bepaalde vrijheid en die kreeg ik van Marvel-bons Kevin Feige. Ik werd flink aangemoedigd en dat gaf me kracht. Ik ben blij dat ik het uiteindelijk toch gedaan heb en ik denk dat wel goed werk heb weten te leveren''.

NieuwsFilm

meest populair