Deze Harry Potter-actrice vond het meespelen in de franchise een verschrikkelijke ervaring

Het betekende ook meteen het einde van haar acteer-carrière.

Wouter Drummen 4 juli 2021 13:27 in Algemeen
Bijna al acteurs die meespeelden in de Harry Potter-franchise blikken altijd met veel plezier en goede herinneringen terug op de films. Jessie Cave is echter een uitzondering op de regel. Sterker nog, zij zegt dat de zo geliefde franchise haar acteer-carrière voorgoed verpest heeft.

Cave was te zien als de Gryffoendor-studente Lavender Brown in de laatste drie films en maakte deel uit van het leger van Perkamentus dat Zweinstein beschermt. Cave verving Jennifer Smith, die in de eerdere films gestalte gaf aan Brown. Toch zegt Cave hier nu spijt van te hebben.

Reactie
Zo zegt de actrice dat ze toen ze de rol op zich nam nog tamelijk dunnetjes was. Naarmate ze ouder werd, kwam Cave ook wat aan. Zij zegt nu dat het erop lijkt dat ze hierdoor genegeerd werd. Cave wist hier niet goed mee om te gaan en heeft het er nog steeds lastig mee.

Tijdens een recent interview liet ze zich erover uit: ''Ik was flink aangekomen na Harry Potter and the Half-Blood Prince. Maar dat is ook een natuurlijk proces van ouder worden en daarbovenop komt ook nog eens dat ik mezelf niet wilde verhongeren''.

Resultaat
''Ik had het gevoel dat ik ineens heel anders behandeld werd'' gaat Cave verder. ''Het was afschuwelijk. Het had zeker ook te maken met mijn onzekerheid, aangezien ik niet meer dezelfde kleren kon dragen, maar het was duidelijk dat zwaardere actrices lastig werk konden vinden''.

''Ik weet dat ik veel gewicht was bijgekomen, maar het was een heel vervelende situatie en ervaring. Sinds dat moment heb ik nog steeds problemen met mijn gewicht en mijn werk. En dat is echt zwaar kl*te, maar het is hoe het is. Vrouwen moeten daar weten mee om te gaan''.

Iets anders
Cave besloot het acteren uiteindelijk achter zich te laten, aangezien ze de filmwereld een 'vervelende plek' noemt waar veel van de acteurs gevergd wordt.

Zo denkt ze dat ze meer rollen aangeboden zou hebben gekregen als ze dunner was, maar toch is het voor het beste geweest. Ze is namelijk schrijfster geworden en heeft ontdekt dat dit haar grote passie is.

NieuwsFilm