Het einde van 'Independence Day' werd 2 weken voor de release nog deels opnieuw opgenomen

Het einde van 'Independence Day' werd 2 weken voor de release nog deels opnieuw opgenomen

Roland Emmerich weet wel hoe 'ie met deadlines om moet gaan zeg.

Regisseur Roland Emmerich onthulde tijdens een interview allerlei details over zijn Independence Day. Zo bleek dat een belangrijk moment uit de finale van de film slechts twee weken voor de release opgenomen werd.

Independence Day kwam uit op 3 juli 1996 en zat boordevol spectaculaire visuele effecten die het publiek een groot spektakel brachten. De film werd een succes: de best bezochte productie van het jaar 1996. En in 2016 kwam er zelfs een vervolg.

Snel opnemen
Het moment waar het om draait gaat om het personage Russell Casse. In het oorspronkelijke einde vloog hij met zijn vliegtuigje naar de eindstrijd, met een bom onder de vleugel zodat hij het ultieme offer kon brengen en tegelijk de mensheid redden. Schrijver Dean Devlin kon zich nog herinneren hoe het testpubliek precies om dat moment moest lachen.

Roland Emmerich vond dat "geen goede lach" en dus wilde de twee de scène opnieuw opnemen. Maar doordat de testpublieken goed reageerden, zag 20th Century Fox dat eigenlijk niet zitten.

Devlin: "Wij wilden het opnieuw opnemen, maar de studio begreep maar niet waarom we dat wilden. We testten ergens onderin de 90, en zeiden: 'We weten dat het niet de juiste lach is'. En dus kregen we een een dag durende reshoot en wisten we hen over te halen het geld uit te geven. En eindigden we met een score van 98."

Emmerich: "Aan het einde hoefden we gewoon ons oude script tevoorschijn te halen. Het ging om twee of drie scènes en een stuk of 16 shots die we moesten wisselen. Dat was twee weken voor de release dus Fox draaide door."

NieuwsFilm

meest populair