Filmstudio STX geeft miljoenen uit aan rampenfilm 'Greenland 2'

Filmstudio STX geeft miljoenen uit aan rampenfilm 'Greenland 2'

Verleden jaar was de rampenfilm een groot succes.

Verleden jaar verscheen de zeer redelijke rampenfilm Greenland. Ondanks dat de film met actieheld Gerald Butler (Geostorm) middenin de pandemie verscheen wist deze alsnog een redelijke 52.3 miljoen dollar op te halen bij een budget van "slechts" 35 miljoen dollar.

Even geleden verscheen het bericht dat er werk gemaakt gaat worden van het vervolg Greenland: Migration en tijdens het recente Filmfestival in Cannes zijn de filmrechten verkocht aan de kleinere, maar wel bekende studio / distributeur STX Entertainment.

Miljoenen dollars voor Greenland: Migration
Via Deadline wordt duidelijk dat STX maar liefst 75 miljoen dollar heeft betaald voor de rechten. Er zou 25 miljoen dollar zijn betaald voor de rechten in de States en 50 miljoen dollar voor de internationale rechten.

Er zouden meerdere streamingdiensten in de rij hebben gestaan, maar uiteindelijk wist STX aan het langste eind te trekken. STX was ook de distributeur van de eerste film van regisseur Ric Roman Waugh (Shot Caller) die zal terugkeren.

Ook Butler is weer van de partij, evenals Morena Baccarin. Ze spelen John en Allison Garrity. In het vervolg moet de familie Garrity, die een bijna alles verwoestende ramp overleefde wanneer een interstellaire komeet de aarde raakt, de veiligheid van de Groenlandse bunker verlaten en een gevaarlijke reis beginnen door de bevroren woestenij in Europa om een nieuw thuis te vinden.



NieuwsFilm

meest populair