Is Tom Cruise ineens helemaal klaar met Scientology?

Is Tom Cruise ineens helemaal klaar met Scientology?

De acteur wordt niet vaak meer bij de dubieuze club gezien.

Is Tom Cruise klaar met Scientology, de controversiële kerk waar hij al decennialang lid van is? Insiders speculeren in de Britse tabloid The Sun dat de acteur enige moeite heeft met het standpunt van de kerk omtrent coronavaccinaties.

De coronacrisis zou zomaar eens een wig tussen Cruise en de kerk kunnen hebben gedreven. Scientology, een cultachtige religie gebaseerd op de ideeën van de Amerikaanse sciencefictionschrijver Ron Hubbard, heeft geen officieel standpunt aangenomen over het nemen van vaccinaties, maar veel leden van de kerk lijken tegen te zijn.

Dit vermoedelijk tot irritatie van Cruise, die dagelijks op de filmset ziet wat voor enorme impact Covid-19 heeft - en dan vooral financieel.

Zo heeft Mission: Impossible 7, een actiefilm die Cruise ook produceert, al heel wat vertraging opgelopen. Vorige maand moest de productie nog twee weken worden stilgelegd nadat iemand positief op het virus was getest. En dat kost natuurlijk enorm veel geld.

"Tom lijkt zich op dit moment te hebben teruggetrokken. Er lijkt echt iets aan de hand te zijn", vertelt een insider aan The Sun.

De bron weet onder meer te melden dat Cruise nog geen enkel bezoek lijkt te hebben gebracht Saint Hill Manor, het Britse hoofdkantoor van de Scientology waar hij normaal veel tijd doorbrengt en waar hij in 2015 een flinke duit voor in het zakje heeft gedaan voor de enorme renovatie die dat gebouw moest ondergaan.

Cruise zou anders na zijn gaan denken over zijn geloof door de coronacrisis. "Als producent staat hij onder enorme druk gezien de film alsmaar vertraging oploopt en inmiddels flink over zijn oorspronkelijke budget is gegaan", aldus dezelfde ingewijde.

"En de studio bemoeit zich daar natuurlijk ook mee. Er rust een zware last op zijn schouders".

NieuwsFilm

meest populair