Tom Holland (Spider-Man) haalt snoeihard uit naar racistische voetbalsupporters

Tom Holland (Spider-Man) haalt snoeihard uit naar racistische voetbalsupporters

De acteur komt op voor de voetballers die de penalty's hebben gemist.

Enkele dagen geleden nam Engeland het tegen Italië op in de finale van de Euro 2020. Engeland verloor nadat meerdere spelers penalty's niet wisten te benuttigen. Als gevolg hiervan kregen zij veel kritiek te verduren van sommige 'supporters', iets waar Tom Holland het absoluut niet mee eens is.

Na de verlenging stond het nog steeds 1-1 tussen de twee landen en moest de wedstrijd via penalty's beslist worden. England begon sterk, maar de laatste drie strafschoppen werden gemist door Marcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka. Alle drie de jongens zijn zwart en kregen te maken met racisme. De Spider-Man-acteur neemt het nu voor de voetballers op.

Reactie
Zo schrijft Holland op zijn Instagram-pagina: ''De enige mensen die teleurstellen zijn degenen die uithalen naar de Engelse spelers. De mensen die op de vuist gaan met de Italiaanse fans en racistische opmerkingen maken zijn walgelijk. Jullie zijn niet mijn landgenoten''.

''Deze voetbalspelers verdienen al het respect. Zij hebben ons zoveel gegeven in deze moeilijke tijd, maar jullie trappen nog eens na als ze verloren hebben. Saka, Rashord en Sancho, jullie durfden de penalty's te nemen. Jullie zijn de drie Engelse leeuwen. Wij zijn trots op jullie en zullen opnieuw achter jullie staan voor de World Cup''.

Zie het volledige bericht van Holland hieronder.



NieuwsFilm

meest populair