'Black Widow' lijkt per ongeluk te laten zien dat Contessa geen slechterik is

'Black Widow' lijkt per ongeluk te laten zien dat Contessa geen slechterik is

Een klein foutje?

Contessa Valentina wordt langzaamaan neergezet als een van de schurken waar de Avengers mee moeten dealen in Marvels' Phase 4. Maar een heel klein detail in Black Widow lijkt erop te wijzen dat ze dat mogelijk niet is.

Het personage wordt gespeeld door actrice Julia Louis-Dreyfus en debuteerde in de serie The Falcon and the Winter Soldier. Daarin rekruteerde ze de nieuwe, onstabiele Captain America, John Walker en maakte ze van hem US Agent. Ze werkte aan het verzamelen van een groep mensen met bovenmenselijke vermogens voor een nog niet genoemde organisatie. Velen verwachtten dat het zou gaan om de Dark Avengers. Maar is ze wel zo kwaadaardig?

Een kleine hint
In de scène na de aftiteling van Black Widow zien we dat Yelena Belova het graf van Black Widow bezoekt. Daar wordt ze verstoord door Contessa Valentina die zo'n gesprek met Yelena voert dat we kunnen concluderen dat ze elkaar al enige tijd kennen.

In de comics weten we dat Valentina manipulatief is, en het lijkt er ook op dat ze een schurk wordt. Maar een detail in Black Widow maakt duidelijk dat dit mogelijk niet het geval is.

Als Valentina Yelena een foto van Hawkeye laat zien, doet ze dat op een iPad Mini. Die mag je in films niet zomaar gebruiken, want Apple-producten zijn er alleen voor goeieriken, niet voor de schurken. Dat betekent dat de iPad van Valentina mogelijk laat zien dat zij minder kwaadaardig is dan ze tot nu toe overkomt.

Eerder bewijs
Eerder al zagen we dat soort hints in andere producties. Zo bleek in Knives Out dat de echte moordenaar geen Apple-product had. En in de serie The Falcon and the Winter Soldier bleek ook dat de echte Power Broker geen Apple-product had. Kortom...

NieuwsFilm

meest populair