Algemeen

Morricone krijgt ere-Oscar

door FilmTotaal op 14.12.2006 om 16:46 in Algemeen
Ennio Morricone, componist van onder andere The Good, the Bad and the Ugly, A Fistful of Dollars en Once upon a Time in America, is geselecteerd voor een ere-Oscar. De 78-jarige Italiaan ontvangt de prijs tijdens de 79e uitreikingen van de Academy Awards op, die op 25 februari in Hollywood zullen plaatsvinden. Morricone schreef in zijn carrière de muziek voor meer dan driehonderd films, werd vijf keer genomineerd voor een Oscar. Hij won echter nooit het felbegeerde beeldje.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Capone

Avatar

En terecht! Prachtmuziek!

Het zou tijd worden zeg...

Galerius

Avatar

Peter "[...]
[...]"


1e filmpje klopt toch niet? Lee van Cleef was toch the bad en niet the ugly?

Colonel_Kurz

Avatar

Galerius "1e filmpje klopt toch niet? Lee van Cleef was toch the bad en niet the ugly?"
Klopt inderdaad niet, alhoewel het wel logischer is qua uiterlijk.

Denman

Avatar

Het is toch de officiele trailer zoals die ook op de DVD staat dacht ik. Vond het toen ook al raar. Maar misschien werd de trailer eerst gemaakt en later de typetjes omgedraaid.

Calvero

Avatar

IMDb "In the theatrical trailer, Angel Eyes is "The Ugly" and Tuco "The Bad," which is the reverse of their designations in the actual film. This is because the Italian title translated into English is actually The Good, the Ugly, the Bad, not The Good, the Bad and the Ugly, and the Italian trailer had "The Ugly" and "The Bad" in that order. When the trailer was transferred to English, The Ugly and The Bad were not reversed to coincide with the altered title, causing the incorrect designations."

bron

Mischa07

Avatar

Helemaal terecht. Ik vind vooral zijn muziek in "The Mission" echt prachtig T+)

Il Padrino

Avatar

Het is eigenlijk schandalig dat Morricone (nog) nooit een echte Oscar gewonnen heeft. Maar dat overkomt de besten wel vaker (Hitchcock, Kubrick, Scorcese)

Noodles

Avatar

Terecht, met vlag en wimpel de beste filmmuziekcomponist allertijden. T+)

Met name de chemie tussen Morricone en Leone heeft geleid tot ongeevenaarde hoogten. Het thema van "Once upon a time in the west" staat zowel in de pop- als de klassieke muziek top 100 allertijden, een unicum!

Ik vind de score van "once upon a time in America" zijn beste werk. Dat hij hiervoor destijds niet eens een oscarnominatie ontving, is volledig te wijten aan de producent, die zowel film als muziek in eerste in stantie om zeep hielp. :(

Rarara

Avatar

Damn , ik krijg koude rillingen van die good, bad and ugly trailer.zo mooi!

Steve Harwin

Avatar

Il Padrino "Het is eigenlijk schandalig dat Morricone (nog) nooit een echte Oscar gewonnen heeft. Maar dat overkomt de besten wel vaker (Hitchcock, Kubrick, Scorcese)"

Dit is ook een veeg teken. Hij had er idd allang een moeten hebben. Ik vrees dat hier sprake is van wat we zo vaak zien bij de oscars: iemand krijgt er kort voor zijn dood op de valreep nog een.

Il Padrino

Avatar

Steve Harwin "Dit is ook een veeg teken. Hij had er idd allang een moeten hebben. Ik vrees dat hier sprake is van wat we zo vaak zien bij de oscars: iemand krijgt er kort voor zijn dood op de valreep nog een."

Wil je hiermee beweren dat The Academy winnaars van ere-Oscars om zeep helpt? >Smiley face

Cee van Lleef

Avatar

Il Padrino "Wil je hiermee beweren dat The Academy winnaars van ere-Oscars om zeep helpt? >Smiley face"


:E

lulligvoorje

Avatar

Rightfully so. Zou een keer tijd worden dat die man een award voor zijn tijdloze composities kreeg. Vooral deze muziek is bijna te mooi om door een mens geschreven te zijn:


NieuwsFilm

meest populair