'Pirates of the Caribbean'-game laat zien dat Disney niet zonder Johnny Depp verder kan

'Pirates of the Caribbean'-game laat zien dat Disney niet zonder Johnny Depp verder kan

Johnny Depp's Jack Sparrow is cruciaal.

De Pirates of the Caribbean-franchise maakte haast om Johnny Depp's Jack Sparrow te ontslaan. De online reacties op de terugkeer van het personage in een videogame, laat zien dat dit misschien niet per se de beste keuze was.

De Pirates-films bleken een immens succes. Waarom precies is niet duidelijk, maar de rol van Johnny Depp kan niet onderschat worden. Maar alles komt tot een einde en dat geldt ook voor de tijd van Depp in de franchise. Sinds zijn persoonlijke problemen en zijn nogal roerige echtscheiding van Amber Heard is hij een persona non grata geworden in Hollywood en al bij twee grote franchises weggestuurd.

Succesvolle game
Kortgeleden verscheen de trailer voor expansion pack Sea of Thieves: A Pirate's Life, die gebaseerd was op de Pirates-franchise. Daarin zie je Davy Jones weer terugkeren samen met Tia Dalma. Maar de trailer is in z'n geheel opgebouwd rond de terugkeer van Jack Sparrow.

De trailer scoorde goed en uit de reacties blijkt wel hoe blij fans hiermee zijn. De marketing van de trailer is bovendien in z'n geheel gericht op de onthulling van Sparrow. Waarmee duidelijk is dat het personage zeker nog leeft bij de fans.

Ondanks het ontslag van Depp, besloten fans vrij snel nadien al om een petitie te starten waarin ze oproepen Depp terug te brengen. Deze succesvolle gamerelease zal mogelijk helpen. Hem opnieuw casten lijkt ook praktisch onmogelijk, aangezien Depp echt vergroeid is met het personage. Het wordt nog interessant om te zien hoe Disney hiermee verder gaat.

NieuwsFilm

meest populair