Featured

'Pirates of the Caribbean'-game laat zien dat Disney niet zonder Johnny Depp verder kan

Johnny Depp's Jack Sparrow is cruciaal.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
De Pirates of the Caribbean-franchise maakte haast om Johnny Depp's Jack Sparrow te ontslaan. De online reacties op de terugkeer van het personage in een videogame, laat zien dat dit misschien niet per se de beste keuze was.

De Pirates-films bleken een immens succes. Waarom precies is niet duidelijk, maar de rol van Johnny Depp kan niet onderschat worden. Maar alles komt tot een einde en dat geldt ook voor de tijd van Depp in de franchise. Sinds zijn persoonlijke problemen en zijn nogal roerige echtscheiding van Amber Heard is hij een persona non grata geworden in Hollywood en al bij twee grote franchises weggestuurd.

Succesvolle game
Kortgeleden verscheen de trailer voor expansion pack Sea of Thieves: A Pirate's Life, die gebaseerd was op de Pirates-franchise. Daarin zie je Davy Jones weer terugkeren samen met Tia Dalma. Maar de trailer is in z'n geheel opgebouwd rond de terugkeer van Jack Sparrow.

De trailer scoorde goed en uit de reacties blijkt wel hoe blij fans hiermee zijn. De marketing van de trailer is bovendien in z'n geheel gericht op de onthulling van Sparrow. Waarmee duidelijk is dat het personage zeker nog leeft bij de fans.

Ondanks het ontslag van Depp, besloten fans vrij snel nadien al om een petitie te starten waarin ze oproepen Depp terug te brengen. Deze succesvolle gamerelease zal mogelijk helpen. Hem opnieuw casten lijkt ook praktisch onmogelijk, aangezien Depp echt vergroeid is met het personage. Het wordt nog interessant om te zien hoe Disney hiermee verder gaat.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

"Waarom precies is niet duidelijk"
lol

Moderne vlotte terugkeer naar het swashbuckler genre met goede effecten, leuke acteurs en grappif verhaal.

Zoiets.

En, oh ja, Monkey Island.

Lurking metafan

Avatar

Ik heb de box office cijfers niet bijgehouden, maar waren de laatste Pirates of the Caribbean films echt nog wel zo succesvol, zelfs met Johnny Depp erin?

Artificialis

Avatar

En waar gaat de hele toestand over? Twee ex-partners die niet normaal uit elkaar kunnen gaan. Het wordt tijd dat Amber 'liegbeest' Heard en Johnny Depp een keer om de tafel gaan zitten om hun zielige vertoning te beëindigen.

shellghost

Avatar

https://www.boxofficemojo.com/franchise/fr3494350597/?ref_=bo_frs_table_16

Thiver

Avatar

Lurking metafan "Ik heb de box office cijfers niet bijgehouden, maar waren de laatste Pirates of the Caribbean films echt nog wel zo succesvol, zelfs met Johnny Depp erin?"

Bij deel vier nog wel (meer dan een miljard omzet), maar deel vijf scoorde ondermaats. Tel daarbij op dat Johnny Depp met andere films ook geen kijkers weet te trekken en het wordt ineens behoorlijk logisch dat Disney zich bezint op een nieuwe richting met vers bloed.

Spider-fan

Avatar

Ik heb twee games gespeeld van Pirates of the Caribbean. Allebei niet echt toppers, maar wel vermakelijk genoeg.

En nee, je kunt niet een franchise bouwen rond een populaire figuur en daana verwachten dat het ook werkt daar zonder. Dat kan een kind van drie nog snappen.

Lurking metafan

Avatar

Ik heb net de boxofficemojo link bekeken (waarvoor dank), en zie dat de Pirates ot Caribbean filmreeks bijna 20 jaar bestaat.
Mijn God, tijd voor vernieuwing.

@Spider-fan: zoals Thiver al aangaf, de laatste Pirates of the Caribbean zakte de opbrengst alweer aardig in, meestal al wel een teken dat een franchise aan vernieuwing toe is.

Dat een franchise het nog steeds goed kan doen, ook al wordt de hoofdpersoon vervangen, daar is de Spiderman franchise misschien wel het beste bewijs van.

Coola

Avatar

No jack sparrow no PotC. Jack sparrow draagt de gehele franchise. In elk deel zijn de scènes met jack sparrow de hoogtepunten.

Spider-fan

Avatar

Lurking metafan:

De Bondserie is het ook gelukt met verschillende acteurs door te gaan. Het punt is dat Jack Sparrow op een heel speciale manier gespeeld werd door Depp. Het is net als met Peter Sellers in The Pink Panther serie, later hebben Roberto Benigni en Steve Martin dat ook geprobeerd met veel minder succes. Een komische personage is waarschijnlijk moeilijker te vervangen door iemand anders.

De Pirates films worden te veel op dezelfde manier gemaakt. Het is aan vernieuwing toe, maar de vraag is of dat echt aan Depp ligt. Ik vond Depp alsnog leuk in de laatste, het is meer dat de verhalen zwak zijn.

NieuwsFilm

meest populair