Featured

'Jurassic World: Dominion': Je 8 grootste vragen over de film beantwoord

Colin Trevorrow brengt ons snel de nieuwe Jurassic World!

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Het duurt door het coronavirus nog wel even, maar er komt een moment dat we in de bioscoop kunnen genieten van Jurassic World: Dominion. De film belooft de grootste in de franchise tot nu toe te worden.

Wederom is de film geregisseerd door Colin Trevorrow, en hij brengt ons een bijzonder project met helden uit de eerste én de tweede trilogie. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over de film.

1. Waar blijft die trailer?
Dit zal een van de vragen zijn waar je vermoedelijk nog mee zit. En waar we geen direct antwoord op hebben. Universal moet namelijk nog bekend maken wanneer de eerste trailer vrijgegeven wordt. Wel was er een IMAX-preview te zien van enkele minuten, die liet zien dat de film 65 miljoen jaar in het verleden van start gaat.

2. Wanneer speelt Jurassic World: Dominion zich af?
De film begint met een proloog dat zich in het Cretaceous afspeelt, maar duikt al snel naar het heden: Jurassic World: Dominion speelt zich af in het jaar 2022.

3. Wie zitten er in Jurassic World: Dominion?
Jurassic World: Dominion dient als culminatie van de Jurassic World-trilogie en brengt de cast van World samen met die van de Jurassic Park-films. Hoofdrolspelers zijn wederom Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, maar ze worden vergezeld door Laura Dern, Sam Neill en Jeff Goldblum.

4. Wat is het plot van Jurassic World: Dominion?
Dinosaurussen lopen nu los over het continentaal Amerika rond. We zien twee verhalen zich voltrekken: eentje rond de 'oude' bekenden en eentje rond de 'nieuwe' helden. Daardoor wordt het ook meteen een thriller die zich over heel de wereld afspeelt. Zo nam men onder meer op in het Verenigd Koninkrijk, British Columbia en Malta.

5. Welke dinosaurussen zitten in Jurassic World: Dominion?
De dinosaurussen waarvan bevestigd is dat ze in de film zitten, zijn als volgt: Allosaurus, Ankylosaurus, Atrociraptor, Compsognathus, Dreadnoughtus, Gallimimus, Giganotosaurus, Iguanodon, Lystrosaurus, Moros, Mosasaurus, Nasutoceratops, Oviraptor, Quetzalcoatlus, Tyrannosaurus rex, Velociraptor.

6. Zitten er hybrides in Jurassic World: Dominion?
De Indominus Rex en de Indoraptor waren de twee hybride dinosaurussen die we tot nu toe zagen. Maar dat is volgens Trevorrow niet de trend die voortgezet wordt met Jurassic World: Dominion. We krijgen alleen nog 'echte' dinosaurussen te zien.

7. Is Jurassic World: Dominion de laatste film in de franchise?
Nee, zeker niet. Hij dient als culminatie van een zesdelig verhaal, maar zet - zo weten we dankzij een van de producenten - ook een nieuwe film op. Dat betekent dat we vermoedelijk de komende jaren nog van meer Jurassic-films kunnen genieten.

8. Wanneer is Jurassic World: Dominion in de bioscoop te zien?
De film moet in juni 2022 in de bioscoop te zien zijn. Universal Pictures wil geen hybride release, dus ga er maar van uit dat de film gewoon in de bioscoop draait.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Trailer zou toch voor F9 zijn? Enige reden om naar F9 te gaan leek mij.

Master Of Films

Avatar

@ don lukas. Thanks man. Als ik jou niet had, zat ik nog in een dubio. Nu heb ik eindelijk een excuus om naar F9 te gaan.

P.s. waar is Coola? Ik ben benieuwd of Coola zin heeft in Jurassic World: Dominion. En dat Black Widow geen boutfilm is, maar een film voor kunstkenners.

Filmhead

Avatar

Soort Planet of the Apes insteek?

NieuwsFilm

meest populair