'Transformers' en 5 andere filmfranchises die immuun zijn tegen slechte recensies

Wat critici zeggen doet er lang niet altijd toe.

Je hebt van die films waar je regelmatig met je ogen rolt terwijl je ze in de bioscoop ziet. Maar toch blijf je maar terugkeren voor het volgende deel. Misschien in de hoop dat er eindelijk een beter deel komt, of omdat je stiekem wel kan genieten van de troep die je voorgeschoteld wordt.

Er bestaan heel wat van dit soort franchises in Hollywood. Filmreeksen waarvan critici vinden dat het maar niets is, maar waar het publiek massaal naartoe blijft komen. De Transformers-franchise is een van die franchises. Welke zijn er nog meer?

Transformers
Als iemand denkt aan een bijzonder slechte filmreeks, die wel uiterst succesvol aan de bioscoop is, is het Transformers wel. De eerste en enige film in de franchise die goed ontvangen werd, is Bumblebee en eigenlijk alle delen deden het goed aan de box office. Elk van de zes films staat namelijk in de wereldwijde box office top 200.

Pirates Of The Caribbean
De eerste film in de franchise, The Curse of the Black Pearl was geweldig. Begrijp ons dus vooral niet verkeerd. Maar elk deel dat daarna uitkwam, was voor de critici allerminst een succes. Waarom blijven de films dan scoren? Vermoedelijk heeft het iets te maken met Johnny Depp die in de smaak blijft vallen met z'n Jack Sparrow.

Resident Evil
Zes films kregen we tot nu toe te zien in deze franchise, waarvan er geen enkele was die het goed deed bij de critici. over het algemeen zitten de zombiefilms vol actie, maar hebben ze een flinterdun verhaal. De zes films gezamenlijk brachten zo'n 1,2 miljard dollar op aan de wereldwijde box office, wat veel meer is dan de 360 miljoen dollar die ze kostten om te maken.

Halloween
De horrorfranchise bestaat al decennia en met de film uit 2018 ging het nog best goed. Maar alle andere delen die verschenen rond de moordlustige Michael Myers werden eigenlijk niet goed ontvangen door critici. Gelukkig voor de makers, klopten de slasher-harten van het publiek consistent snel.

Jurassic Park
De eerste film was een megahit, en met reden. Het was een goed gemaakte, innovatieve film met een amusant verhaal. Maar het tweede en met name het derde deel wisten echt niet goed te scoren bij de critici en de derde film was zelfs reden om tijdelijk te stoppen met de films. Universal Pictures kwam vervolgens met een rebootreeks, waarvan beide delen die tot nu toe verschenen niet per se heel goed scoorden bij de critici, maar wel bijzonder goed bij het publiek.

Twilight
De films zijn echt enorm slecht ontvangen. Geen van de films kreeg echt veel positieve recensies. Maar de films over een jong meisje dat verliefd wordt op en vampier, scoorden uiterst goed bij het publiek en vooral aan de box office bleken het stuk voor stuk successen.

NieuwsFilm

meest populair