MCU-theorie: Agatha Harkness is de volgende Dark Avenger

MCU-theorie: Agatha Harkness is de volgende Dark Avenger

Contessa Val vindt heel snel haar groepje Dark Avengers.

WandaVision mag dan wel klaar zijn met zijn negen afleveringen tellende eerste seizoen, dat wil niet zeggen dat we niet snel meer gaan zien van schurk Agatha Harkness. Wat nou als zij de volgende rekruut is voor de Dark Avengers?

Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Na het einde van de Infinity Saga, is Marvel Studios in volle vaart verder gegaan met het opbouwen van een nieuw overkoepelend verhaal. Zo zagen we Julia Louis-Dreyfus debuteren als Contessa Valentina Allegra de Fontaine. Zij rekruteerde in The Falcon and the Winter Soldier John Walker als haar US Agent, en in Black Widow bleek ze samen te werken met een van de Widows.

Agatha Harkness
Agatha begon haar leven in het MCU als de bemoeizuchtige buurvrouw van Wanda Maximoff en Vision. Uiteindelijk bleek ze een eeuwenoude heks te zijn die het Darkhold in haar bezit had, een gevaarlijk boek vol toverspreuken. Zij werd naar Westview getrokken wegens de immense krachten van Scarlet Witch.

We weten van Marvel-baas Kevin Feige al dat Agatha sowieso terugkeert in de franchise. Ze zou als een soort mentorfiguur Wanda kunnen helpen met haar nieuwe krachten. Maar wat als er meer aan de hand is?

De Dark Avengers
Op dit moment zit Agatha Harkness gevangen in Westview, waar ze ervan overtuigd is dat ze een gewoon mens is. Maar wat nou als Contessa Valentina de Fontaine een manier vindt om haar betovering op te heffen en haar kan rekruteren?

Duidelijk is dat de Contessa een eigen groep aan het verzamelen is, die missies voor haar uit kan voeren. Zodoende zette ze Yelena aan het werk om Hawkeye te vermoorden. Wat ze precies van plan is?

NieuwsFilm

meest populair