Algemeen

Marvel-universum kan nu echt alles en dus komt Werewolf by Night ook langs

Marvel voegt weerwolven toe!

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
We horen al sinds 2019 dat de Werewolf by Night zijn debuut gaat maken in het Marvel Cinematic Universe. Kevin Smith onthulde toen dat hij het personage niet mocht gebruiken in een Marvel Television-serie vanwege plannen op het grote doek.

Een tijdje geleden ging al het gerucht dat Marvel Studios van plan zou zijn om de Werewolf by Night te introduceren in de serie Moon Knight. Hoewel dat allerminst zeker is en ook absoluut geen bevestiging, lijkt het er wel op dat er plannen zijn.

De Werewolf by Night
Smith onthulde tijdens een podcast dat hij het idee had om de Werewolf by Night te gebruiken in een serie. Maar hij kreeg van Marvel Television-baas Jeph Loeb te horen dat hij het personage niet mocht gebruiken.

"Ik nam contact op met Walter Flanagan van Comic Book Men en vertelde hem dat ik alle fucking 70 personages wilde gebruiken. Walt gaf suggesties en een daarvan was de Werewolf by Night, die zeker op de lijst stond," aldus Smith over zijn tijd aan een Howard the Duck-serie.

"Ik ging naar Jeph en vertelde hem wat ik van plan was om te gaan doen, en dat was het moment waarop hij: 'Je kan de Werewolf by Night niet gebruiken', en ik vroeg hem waarom. Zij zeiden: de filmdivisie gaat hem gebruiken."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lurking metafan

Avatar

Jeph Loeb vind ik toch zo slecht als storyteller. Hij ruineerde de Ultimate comics compleet met zijn idiote Ultimatum bijdrage, en ik begreep dat hij meer van dat soort geintjes had uitgevoerd met comics die hij overnam.

Dat die gast de baas is bij Marvel Television, niet te geloven.

RogueWon

Avatar

Eens met Lurking metafan, hoewel het nog veel eerder verkeerd ging met Ultimates 3 waarbij er (heel sterk) gehint werd naar een incestueuze relatie tussen Wanda en Quicksilver. De illustraties waren overgeseksualiseerd door Joe Madureira (wellicht door Loeb geinstrueerd) wat ook niet echt hielp. Het verschil in kwaliteit tussen Ultimates 1+2 en 3 is ongelooflijk groot, zo jammer eigenlijk want de Ultimates waren zeer verfrissend en een inspiratiebron voor het MCU. Ook ik snapte het punt niet van Ultimatum en de uitvoering was inderdaad belabberd. De tie-ins waren wat dat betreft veel interessanter/beter (niet door hem geschreven waarschijnlijk). Afgezien van Ultimate Spider-Man (Miles Morales) heb ik daarna geen enkel Ultimate Marvel comic meer aangeraakt.

NieuwsFilm

meest populair