Featured

Bioscoopeigenaren maken zich enorme zorgen door prestaties 'Black Widow'

De grote val van de box office van Black Widow baart enorme zorgen.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Marvel-film Black Widow stond tijdens zijn openingsweek helemaal bovenaan de Amerikaanse box office. De film bracht daar 80 miljoen dollar op, en tegelijk zo'n 60 miljoen dollar wereldwijd via VIP-toegang op Disney+. Maar een week later bracht de film nog maar 26,3 miljoen dollar in het laatje.

Daardoor zakte de film al terug naar de tweede plaats in de box office top tien. En daar maakt de National Association of Theater Owners (NATO) zich zorgen over. De Amerikaanse organisatie die bioscoopexploitanten vertegenwoordigt, denkt dat deze "schokkende val" te maken heeft met de hybridge release van de film op Disney+ en in de bioscoop.

Veel slechter presteren
"Waarom heeft zo'n goed gemaakte, goed ontvangen en langverwachte film het zo slecht gedaan? Ondanks aannames dat deze releasestrategie een succes was voor Disney, laat dit zien dat een exclusieve release in de bioscoop meer omzet betekent voor alle belanghebbenden in elke cyclus van het leven van een film", schrijft de NATO in een statement.

Hoewel Disney nadruk legde op de 60 miljoen dollar die de film opbracht via Disney+, wijst de NATO erop dat Disney een deel van de omzet moet afdragen aan de platformen waar Disney+ beschikbaar is. Het is dus niet zo dat alle opbrengst direct naar de studio terugvloeit.

Bovendien denkt de NATO dat de online release van de film piraterij in de hand werkt, waardoor mensen minder snel naar de bioscoop trokken. De organisatie denkt ook dat veel mensen hun wachtwoord delen, waardoor de opbrengst via Disney+ uiteindelijk ook mee zal vallen.

Disney heeft niet gereageerd op het statement van de NATO.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

4WholeFriedChickens

Avatar

Ik ga h'm a.s zaterdag in de bios bekijken, maar mijn verwachtingen zijn niet bijster hoog. Ik denk dat het grote publiek gewoon een beetje lauw is voor deze film.

Robbepost

Avatar

^ mijn advies is dat je beter 2 uur in de trein kan gaan zitten voor dat geld.

'Waarom heeft zo'n goed gemaakte, goed ontvangen en langverwachte film het zo slecht gedaan?'

Benieuwd of RogueWon het hier mee eens is!

GreenHornet

Avatar

Fast heeft nog meer opgebracht

RogueWon

Avatar

Holy shit.. als NATO zich er zelfs mee gaat bemoeien dan weet je wel hoe laat het is.
@ Robbepost, 2 uur in de trein is een rit in de Goliath van Six Flags vergeleken met de flop Black Widow.

kokosnoot

Avatar

Aan de mensen die hem al gezien hebben...viel Black Widow zo erg tegen vergeleken bij andere Marvel films tot nu toe??

Master Of Films

Avatar

Robbepost "mijn advies is dat je beter 2 uur in de trein kan gaan zitten voor dat geld"
Wat een testosteron gedreven commentaar ;) (aangezien ik wel de film heb gezien, kan ik dat wel zeggen)

ThEnd

Avatar

kokosnoot: Aan de mensen die hem al gezien hebben...viel Black Widow zo erg tegen vergeleken bij andere Marvel films tot nu toe??

Nee, ik snap de meeste reacties ook niet. Ik heb me echt prima vermaakt met deze film in Dolby Cinema.

centr1no

Avatar

@ Kokosnoot
Het hangt er van af hoe ver je je ogen open hebt en je verstand gebruikt.
Het ziet er uit als een Marvel film. Maar de humor is soms tenenkrommend en de actie is er, maar meh. Je hebt het vaker en beter gezien.
Het ergste is dat het hele verhaal totaal niet relevant is. Het voegt niets toe aan de films die er al zijn. De film doet niets met de karakters en vertelt ook niets dat relevant is voor wat dan ook. Het verhaal stampt van het ene plotpunt naar het volgende omdat dat nu eenmaal zo bedacht is. Of het nu logisch is of niet.
De film heeft best een paar positieve dingen maar die waren voor mij niet genoeg om de totale indruk in het groen te krijgen.
Ze hadden zo ontzettend veel met het karakter en het verhaal kunnen doen maar ze hebben werkelijk niets kunnen verzinnen.

Lurking metafan

Avatar

Ja, zeg, hallo.
En niemand heeft het erover dat het volledig in het eigen belang is van de NATO bioscoopeigenaren club om Disney's (en dat van anderen zoals Netflix, Amazon etc) streaming distributiemodel compleet af te kraken, omdat het hun geld kost?

Ze zullen alles aangrijpen om film streaming in een zo negatief mogelijk daglicht te stellen, als het teveel de bioscoop release overlapt.

Zoals ik bij een ander artikel al zei, het is veel te vroeg om nu al te kunnen zeggen of het door Covid naweeën komt, Disney's distributiemodel, dat mensen Black Widow niks aan vinden, of superhelden moe zijn, of iets anders.

centr1no

Avatar

Lurking metafan "En niemand heeft het erover dat het volledig in het eigen belang is van de NATO bioscoopeigenaren club om Disney's (en dat van anderen zoals Netflix, Amazon etc) streaming distributiemodel compleet af te kraken,"
Een belangenorganisatie die het eigen belang moet behartigen spreekt altijd uit eigenbelang. Daar is toch niets opmerkelijks aan.
En ze hebben gelijk wanneer ze zeggen dat dit soort hybride releases slecht kunnen zijn voor de bioscopen en dat ze illegaal downloaden in de hand werken.
Natuurlijk grijpen ze deze situatie aan als bewijs voor hun statements.

Er zijn wel een paar gaten in de hele redenering.
Door de opleving van Corona zijn op veel plaatsen de bioscopen weer beperkt of helemaal niet open. Tevens is de film nog niet gereleased in bijv. China en India waardoor het aantal illegale downloads alleen maar hoger wordt.
Dat probleem is er altijd geweest. Films werden ook in Nederland soms pas in de bioscoop uitgebracht terwijl in Amerika de Bluray al op internet werd gegooid.
Het moet nog maar uitwijzen wat er met dit model gebeurd als de hele wereld ooit een keer normaal functioneert.
Het is in het belang van Disney om dit nu zo op deze manier te doen en bioscopen verdienen bijna niets meer.

kokosnoot

Avatar

@TheEnd @centr1no Bedankt! Smiley face

Ik ga hem volgende week zien, ben benieuwd maar zal mijn verwachtingen niet te hoog maken.

Gigan72

Avatar

Marvel is over zijn hoogtepunt heen.
Het is niet nieuw meer.
Een deel van het publiek heeft geen haast meer om het te zien die wachten wel.
En dan is er een deel wat Marvel/superhelden moe is.
En dan heb je nog mensen die hem gewoon kijken op D+
Als het echt de toekomst wordt dat films tegelijk uit komen op een streamingdienst komt of waar ze het over hebben is 45 dagen na de bios op een streamingdienst komt waar je geen 22euro extra moet betalen
Dan gaan ze dat merken in de bios.

Master Of Films

Avatar

kokosnoot "Ik ga hem volgende week zien, ben benieuwd maar zal mijn verwachtingen niet te hoog maken."
Let heel goed op tijdens het gevecht tussen Yelena en een ex-widow. Wellicht dat jij nog een snijwondje met een beetje bloed kan zien. Oh en let op de karakter veranderingen van Red Guardian. Van serieuze beschermende vader tot clown van de Black Widow famile. Niet vergeten Red Guardian moet de Ruski tegenhanger zijn van Captain America. Wanneer Red Guardian tegen zijn "dochters" hebt over de periode van de maand, dan nog even terug denken aan The Avengers: Age of Ultron. Hieronder het fragment waarom het gaat.
Last but not least. Let op een tafel dat staat in de kamer van Ray Winston die zich als Dreykov moet gaan voorstellen. Allemaal geneuzel met die vent. Dus je kan beter op de tafel en Natasha letten. Ze hebben duidelijk een symbolieke relatie.

don lukas

Avatar

Ik maak me ook zorgen. Zal de film niet snel Ali Illegali downloaden, maar ik twijfel steeds meer of ik ‘m moet downloaden als “Vip” op Disney of gewoon moet wachten tot oktober. Ik lees zo veel negatieve reacties nu de nieuwigheid er wel af is.
Is iemand überhaupt positief verrast (zonder zeer lage verwachting op voorhand)?

Gyros regime

Avatar

Leuke film, ik raad zeker aan deze in de bioscoop te zien. Het is op de een of andere manier een James bond achtige Marvel film met een goed gevoel voor humor. Voor wie nog twijfelt, laat je niet demotiveren door de negatieve reacties, er zijn een hoop mensen die zogenaamd verstand hebben van films tegenwoordig, maar ik heb het gevoel dat het gewoon interessant doen is, een beetje de kunstkenner uithangen.. Geniet van de film, er is niks mis mee.

KeesjeNL

Avatar

@ Gyros regime

Jammer, want veel jou 'kunstkenners' geven een best aardige uitleg bij hun oordeel. Ben het zelf ook eens met centr1no ,al moet ik er eerlijk bijschrijven dat veel onzin in de film pas lande toen de film al afgelopen was. Mijn 7 was een 6 geworden als ik wat kritischer keek.

kokosnoot

Avatar

@Mof Bedankt! Ik zal er op letten volgende week!

Vriend van mij heeft hem net gezien en vond hem erg matig en zwak. Dat is iemand die bv de Winter Soldier helemaal top vindt. Ik ga hem dus echt zonder enige verwachting kijken.

Heer Galbatorix

Avatar

Ik hoor bij de groep die de film niet zo legaal heeft gekeken. Achteraf gezien ook blij dat ik er niet voor heb betaald. Of er intentioneel geen humor in zit of dat ik de grappen simpelweg niet heb begrepen is me niet duidelijk. De PEGI12 rating blijft een factor die het realisme van zo'n actiefilm erg naar beneden haalt.

SciFiFanaat

Avatar

Heb m bij iemand thuis gezien op disney+

Beneden alle peil en voor de comic liefhebber een regelrechte belediging, taskmaster & red guardian hebben NIETS te maken met hun comic karakters. Stunts zijn zo over de top dat Nat al 5 keer voor Endgame het loodje had moeten leggen, spanningsloos en de "humor" is ver te zoeken al zijn er waarschijnlijk mensen die om grappen over het verwijderen van een baarmoeder wel kunnen lachen. Winter Soldier is 1 van mijn favo marvel films en hoopte dat Black Widow een zelfde soort film zou zijn, maar is kompleet het tegenovergestelde.

Master Of Films

Avatar

don lukas "Kinderfilm dus."
Tja PG-13 en dan nog niet eens op het randje van een R-rating.

Een R-rating had zeker geholpen. Keihard geweld ala John Wick in beeld brengen. De Widows zijn net zoals John Wick, gewoon moordenaars (in opdracht van Dreykov).

Gyros regime "Voor wie nog twijfelt, laat je niet demotiveren door de negatieve reacties, er zijn een hoop mensen die zogenaamd verstand hebben van films tegenwoordig, maar ik heb het gevoel dat het gewoon interessant doen is, een beetje de kunstkenner uithangen.."
Wauw. Mensen die enigszins negatieve reacties geven denken dat ze de kunstkenner uithangen. Zullen we jouw voortaan Marvel shill gaan noemen dan. Fijn dat je hebt genoten, maar respecteer ook anderen die de film wat minder vinden.

Gyros regime

Avatar

Kom op zeg, als je voor je plezier naar een film gaat, dan let je toch niet op de tafel :p dan ben je overduidelijk op zoek naar kritiek.

Master Of Films

Avatar

^
Ik ga niet voor mijn plezier naar de film, want ik ben een kunstkenner. Ik voldoet niet aan "shut up and consume", daarvoor heb ik te veel hersencellen geactiveerd om logisch na te denken. Maar eerlijk gezegd. Het gevecht tussen Black Widow en de tafel van Dreykov was wel spannend. Stond op het puntje van mijn stoel. Weet je wat. Ik raad deze film toch maar aan. Want dat gevecht moet je niet missen.

MrSnoop

Avatar

Ze hebben TaskMaster helemaal verkeerd in deze film, normaal is hij een charismatische strijder, een diep karakter en sterke leider. Geen gebrainwashde Janet. Hoe ze dit hebben kunnen verkleuten is onbegrijpelijk. Hopelijk zetten ze dit recht in de volgende film.

NieuwsFilm

meest populair