Bioscoopeigenaren maken zich enorme zorgen door prestaties 'Black Widow'

Bioscoopeigenaren maken zich enorme zorgen door prestaties 'Black Widow'

De grote val van de box office van Black Widow baart enorme zorgen.

Marvel-film Black Widow stond tijdens zijn openingsweek helemaal bovenaan de Amerikaanse box office. De film bracht daar 80 miljoen dollar op, en tegelijk zo'n 60 miljoen dollar wereldwijd via VIP-toegang op Disney+. Maar een week later bracht de film nog maar 26,3 miljoen dollar in het laatje.

Daardoor zakte de film al terug naar de tweede plaats in de box office top tien. En daar maakt de National Association of Theater Owners (NATO) zich zorgen over. De Amerikaanse organisatie die bioscoopexploitanten vertegenwoordigt, denkt dat deze "schokkende val" te maken heeft met de hybridge release van de film op Disney+ en in de bioscoop.

Veel slechter presteren
"Waarom heeft zo'n goed gemaakte, goed ontvangen en langverwachte film het zo slecht gedaan? Ondanks aannames dat deze releasestrategie een succes was voor Disney, laat dit zien dat een exclusieve release in de bioscoop meer omzet betekent voor alle belanghebbenden in elke cyclus van het leven van een film", schrijft de NATO in een statement.

Hoewel Disney nadruk legde op de 60 miljoen dollar die de film opbracht via Disney+, wijst de NATO erop dat Disney een deel van de omzet moet afdragen aan de platformen waar Disney+ beschikbaar is. Het is dus niet zo dat alle opbrengst direct naar de studio terugvloeit.

Bovendien denkt de NATO dat de online release van de film piraterij in de hand werkt, waardoor mensen minder snel naar de bioscoop trokken. De organisatie denkt ook dat veel mensen hun wachtwoord delen, waardoor de opbrengst via Disney+ uiteindelijk ook mee zal vallen.

Disney heeft niet gereageerd op het statement van de NATO.

NieuwsFilm

meest populair