Algemeen

Pijnlijk voor Netflix: de streamingdienst verliest abonnees in de Verenigde Staten

De streamingdienst vond altijd de weg omhoog, is die tijd nu voorbij?

door Jim Pedd om 14:03 in Algemeen
Streamingdienst Netflix leverde zowat een half miljoen abonnees in tijdens het tweede kwartaal. Netflix is al jaren de grootste in de markt, maar lijkt langzaamaan de hete adem van de wildgroei van verschillende streamingdiensten te voelen.

De coronapandemie was een forse klap voor de bioscoopsector. Maar voor streamingdiensten was het dat allerminst. Netflix, Disney+, HBO Max en Amazon Prime Video vonden allemaal extra abonnees. Vooral tijdens het begin van de pandemie trok Netflix veel extra abonnees.

Abonnees inleveren
Hoewel Netflix nog altijd 209 miljoen betalende abonnees heeft, verloor het er toch wat in de Verenigde Staten en in Canada. Het gaat om 0,43 miljoen abonnees - niet eens zo heel veel, maar het is toch een opvallend verlies gezien de vrijwel constante groei van de streamingdienst, ook in de Verenigde Staten.

Netflix zegt zelf het volgende: "We hebben het kwartaal met 209 miljoen betalende abonnees afgerond, iets meer dan voorspeld. COVID heeft wat klonterigheid veroorzaakt in onze groei (meer groei in 2020, minder snelle groei dit jaar), en dat merken we nu."

En hoewel Netflix een half miljoen abonnees inleverde in de Verenigde Staten, bleken andere markten goed voor winst. Uiteindelijk kwam Netflix uit op 1,54 miljoen nieuwe abonnees wereldwijd. Dat is dan weer meer dan het zelf voorspeld had voor dit kwartaal.

De verwachting van de streamingdienst is komend jaar 3,5 miljoen nieuwe abonnees toe te zullen voegen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rene666x

Avatar

Ik denk er ook over Netflix op te zeggen...aanbod steeds slechter maar hun aankondigingen staan wel stijf van de superlatieven...
Oude zooi die zelfs op tv al zijn uitgemolken is

kokosnoot

Avatar

Netflix neem je vooral voor de series. Die vallen in je pul of niet. Wil je puur films dan zijn er andere aanbieders.

Ik wil een 2e dienst puur voor films en Netflix voor aparte series waar ik gek op ben.

Lurking metafan

Avatar

Was dit niet voorspelbaar?

Het is niet voor niks dat Netflix een godsgruwelijk vermogen heeft geinvesteerd om de afgelopen jaren zoveel mogelijk eigenlijk films en series op te bouwen.

Ze wisten dat de uitgebreide bibliotheek die ze hadden gelicenseerd snel zou verkleinen, nadat de eigenaren zich realiseerden hoeveel geld er te verdienen valt met streamingdiensten.

Goku32

Avatar

Ik blijf trouw aan Nedflix, er zitten echt wel leuke dingen tussen, op elke abonnee zit poep, dat is altijd

NieuwsFilm

meest populair