Waarom Marvel vol voor lhbti-representatie gaat: "We luisteren naar onze fans"

Waarom Marvel vol voor lhbti-representatie gaat: "We luisteren naar onze fans"

Het Marvel Cinematic Universe wordt de komende jaren diverser op het gebied van lhbti-representatie.

De films en series van Marvel zullen de komende jaren diverser worden als het gaat om lhbti-representatie. Die belofte deed Victoria Alonso, een van de belangrijkste producenten van de studio, onlangs. In een interview vertelt zij waarom representatie zo belangrijk is.

Loki, de god van de leugens gespeeld door Tom Hiddleston, werd vorige maand onthuld als Marvels eerste openlijke lhbti-personage. Hoewel deze onthulling achteraf gezien weinig betekenis had, reageerden veel fans uit de regenbooggemeenschap positief: zij moesten het dertien jaar lang immers doen zonder representatie.

Marvel-producente Victoria Alonso, die zelf getrouwd is met een vrouw, benadrukte onlangs dat dit een eerste stap en dat het superheldenuniversum de komende jaren diverser gaat worden. "We zullen het de eerste keer niet perfect doen en fouten blijven maken, maar we blijven ons wel continu inspannen om iedereen te vertegenwoordigen", aldus de Hollywoodvrouw.

In een nieuw interview met vakblad Variety heeft Alonso opnieuw aangegeven waarom zij lhbti-representatie zo belangrijk vindt. "Ik denk dat het belangrijk is om goed te luisteren naar wat onze fans zeggen", vertelt ze. "Als een grote meerderheid vindt dat iets niet klopt, dan moeten we daar naar kijken en dan zullen er momenten zijn waarop we zeggen dat daar een verhaal in zit om te vertellen".

Volgens Alonso kan representatie mensenlevens veranderen. "Gezien worden heeft gewoon iets magisch", legt ze uit. "Als je gezien wordt, valt er een laag van schaamte weg, een laag die je laat denken dat je er niet bij hoort en dat je niets waard bent".

NieuwsFilm

meest populair