Netflix kondigt 'Army of the Dead 2' van Zack Snyder aan

De filmmaker heeft een exclusieve deal met de streamingdienst.

Dit jaar wist Army of the Dead de nodige indruk te maken. De stevige zombiefilm van Zack Snyder zou door maar liefst 75 miljoen huishoudens zijn bekeken in de eerste maand na de release.

Nog dit jaar moet de prequelfilm Army of Thieves verschijnen en er wordt gewerkt aan de animatieserie Army of the Dead: Lost Vegas. Als onderdeel van een first look deal tussen Netflix en Snyder zal de filmmaker Army of the Dead 2 maken.

Army of the Dead 2: direct vervolg
Overigens gaat Snyder ook met andere Netflix-producties aan de slag. Zo regisseert hij de scifi-film Rebel Moon, een soort van Star Wars-film. Deze wordt begin 2022 opgenomen.

Daarna gaat Snyder aan de slag met Army of the Dead 2. "Ik wil zoveel mogelijk content van hoge kwaliteit maken op grote schaal. Grote projecten en grote films," aldus Snyder over de deal met Netflix. De deal lijkt te bevestigen dat Snyder geheel vaarwel zegt tegen het DC Extended Universe.

Voor Army of the Dead 2 keert scriptschrijver Shay Hatten terug en de kans is groot dat er ook bekende gezichten uit de eerste film terugkeren. Verwacht de film niet eerder dan eind 2023 of ergens in 2024.

NieuwsFilm

meest populair