Algemeen

Deze actrice speelt Barbara Gordon in de DC-film 'Batgirl'

De 26 jarige Leslie Grace wordt Batgirl in de HBO Max-film.

door Bram de Groot om 14:02 in Algemeen
Gisteren was er nog het bericht dat er drie actrices in de race waren voor de hoofdrol in de geplande solofilm over Batgirl die in 2022 of 2023 op HBO Max moet verschijnen. Vandaag is er de bevestiging welke actrice de rol heeft gewonnen.

Het is namelijk Leslie Grace (In the Heights) die de rol van Barbara Gordon gaat spelen. Zij is de dochter van Commissioner Gordon, die zich ontpopt tot de jonge vrouwelijke tegenhanger van Batman.

De twee andere actrices die in de race waren, zijn Isabela Merced (Dora and the Lost City of Gold) en Zoey Deutch (Zombieland: Double Tap). Zij mogen uitkijken naar rollen in andere films.

Batgirl op HBO Max
Batgirl is één van de DC-solofilms die ontwikkeld worden voor HBO Max. Naast Batgirl van het Belgische duo Bilall Fallah en Adil El Arbi, bekend van Bad Boys for Life, zou HBO Max ook werken aan de films Zatanna en Blue Beetle.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Gelukkig voor Leslie Grace heeft Amber Turd nog haar Mera pruik. Die mag ze wel gaan lenen.

Advies: Niemand kan iets zeggen over de huidskleur. Want anders krijgt STYD jeuk uitslag en kan RogueWon zich weer verantwoorden.

GreenHornet

Avatar

Waarom casten ze niet iemand die in een rolstoel zit.

STYD

Avatar

MoF je begint het te leren, Chapeau ????????

Maac

Avatar

Volgens het artikel was ook Zoey Deutch in de race en die is hartstikke blank. Het kan in dit geval dus zo zijn dat huidskleur geen rol heeft gespeeld in de casting en ze gewoon voor de beste actrice zijn gegaan.

Al zijn er natuurlijk ook goede redenen om huidskleur onderdeel te laten zijn van castings.

Maac

Avatar

.

RogueWon

Avatar

Bij voorbaat excuses namens (of aan?) alle witte mannen.
Ben benieuwd hoe ze dat in het verhaal gaan verwerken als het idd DCEU canon is. Is ze dan geadopteerd? Of maken ze van haar moeder een zwarte?

RobzZ01

Avatar

Grappig. Ken haar alleen als zangeres. Lijkt me een prima casting.

Duidelijk mag wel zijn dat WB gewoon maar wat doet aangezien ze, als dochter van Gordon, niet overeenkomt met zowel J.K. Simmons als Jeffrey Wright. Pfff…

Stand-alone films nemen ze dus écht letterlijk daar bij WB. Hoe moeilijk is het om een gedeeld universum te hebben met de beste comic karakters?

Lurking metafan

Avatar

Ik ben na alle DC series op tv (The CW etc) een beetje mellow aan het raken over het DC universe.

Tel daarnaast er nog eens bij op dat WB op een paar uitzonderingen na niet bepaald heeft laten zien hoe goede DC films neer te zetten, en ik kan nou niet echt enthousiast worden over wat dan ook met de nieuwe DC films.

Ik wacht de trailers wel af.

Maac

Avatar

Ik snap die behoefte aan universa niet. In mijn optiek zijn juist de standalones (maar misschien is dat niet de juiste term voor wat ik bedoel) van de hoogste kwaliteit.
Ik kijk liever Logan of Joker  (of Iron Man, Deadpool, GotG) dan welke Marvel-of DC-film (waar ik eerst het hele inconsistente universum voor heb moeten consumeren om er ook maar iets van te snappen) dan ook.

Ik ben blij dat ik straks gewoon een nieuwe Batman kan kijken zonder te hoeven nadenken over die rampzalige karakters uit het DCEU (ik neem aan dat we Ezra Miller & co niet tegen gaan komen).

Ik snap overigens dat dit niet geldt voor de fans die het niet erg vinden om hun best te doen allerlei smoesjes te verzinnen en zich in allerlei bochten te wringen om te verklaren waarom het hele zooitje waar zij van houden tóch meesterlijk goed is. Ik ben simpelweg niet bereid mezelf zo erg voor de gek te houden.

Lurking metafan

Avatar

@Maac: ik weet niet of je mij bedoelde met 'universa', maar toen ik 'DC universe' noemde, bedoelde ik niet het DCEU, maar gewoon de hele DC franchise, of dit nu op tv of filmgebied is.

Er zijn de afgelopen 5 jaar maar weinig films met op DC gebaseerde personages geweest, die ik echt top vond.

Wat betreft universa, is Marvel (helaas) de enige speler die een geslaagde, succesvolle poging ondernomen heeft hiertoe, en waar de continuiteit niet constant de nek wordt omgedraaid of het universum strandt voor het goed en wel begonnen is.

Bigds9fan

Avatar

Lijkt dus compleet niet op Barbara Gordon maar misschien wordt het een andere Batgirl.

Arnold_FF7

Avatar

@Bigds9fan

Nee ze speelt Barbara Gordon. Het staat zelf in de tweet. Ben niet eens meer verbaast tegenwoordig als ik dit hoor. Ga er zelf tegenwoordig van uit dat als ie rood haar heeft in de strips dat die een raceswap krijgen

Bigds9fan

Avatar

@Arnold_FF7

Nou dan is het meteen bij het vuilnis ermee.

NieuwsFilm

meest populair