Algemeen

Eerste recensies 'Snake Eyes: G.I. Joe Origins': de moeite waard?

De eerste recensies staan online voor de derde G.I. Joe-film.

door Bram de Groot om 12:12 in Algemeen
Deze week gaat in zowel de Nederlandse als Amerikaanse bioscopen de derde G.I. Joe-film Snake Eyes: G.I. Joe Origins in première. De film verschijnt een flink aantal jaar na de twee films G.I. Joe: Rise of Cobra (2009) en G.I. Joe: Retaliation (2013).

Nu staan de eerste recensies online voor de film waarin we Henry Golding (Crazy Rich Asians, The Gentlemen) als de snelle ninja zien. Op het moment van schrijven staat de actiefilm op 49% na 47 reacties. De gemiddelde beoordeling komt op dit moment uit op een 5.10/10.

"Verre van stil en niet bijzonder dodelijk, dient Snake Eyes als een opstapje voor de G.I. Joe-franchise, niet in de laatste plaats te danken aan het werk van Henry Golding in de titelrol," luidt de Critics Consensus over de film van Robert Schwentke ((RED, R.I.P.D.).

Vooral een popcornfilm
De recensies zijn doorgaans zwak tot net aan voldoende en waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen die een meesterwerk hadden verwacht. "Deze is te gepolijst om door te gaan als een oorlogsmisdaad, maar de film is ook te flauw om een fatsoenlijke zomerfilm te zijn," valt te lezen in de recensie van Simon Abrams van RogerEbert.com.

Brian Truitt van USA Today geeft de drie 3 van de 4 sterren: "Een bevredigend vechtsport-actie-avontuur met twee energierijke hoofdrolspelers, een hoop bliksemsnelle zwaardvechten en het beste argument tot nu toe voor een G.I. Joe filmuniversum."

"Snake Eyes: G.I. Joe Origins is waarschijnlijk de beste film die je gaat krijgen met de woorden 'G.I. Joe' in de titel," schrijft Owen Gleiberman van Variety. En Michael Ordoña van Los Angeles Times: "Snake Eyes: G.I. Joe Origins heeft uiteindelijk genoeg leuke actiescènes om het popcorngeld waard te zijn."5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

De trailer was al erg zwak. Geen verassing dat dit weer meuk lijkt te zijn.

Coola

Avatar

Zin in deze film. Ziet er uit als heerlijk popcorn vermaak.

Master Of Films

Avatar

Gezien, helaas is het een kinderfilm. Geweld is op niveau van The A-Team. Hitman's Wife's Bodyguard is een betere actiefilm dat bedoeld is voor volwassen. Maar die film hoeft geen speelgoed te verkopen.

Robbepost

Avatar

^gewoon een boutfilm dus?

Mik71

Avatar

Prima popcornfilm. Jammer alleen dat het verhaal tussen Snake Eyes en Storm Shadow in de eerder G.I. Joe al is verteld en heel anders is dan dit verhaal.

NieuwsFilm

meest populair