Reboot van horrorklassieker 'The Exorcist' blijkt (gelukkig) een nieuw tweede deel

Reboot van horrorklassieker 'The Exorcist' blijkt (gelukkig) een nieuw tweede deel

De horrorklassieker The Exorcist krijgt een nieuw tweede deel.

De succesvolle horrorklassieker The Exorcist uit 1973 van regisseur William Friedkin en schrijver William Peter Blatty krijgt een vervolg. Eerder werd nog aangenomen dat er werd gewerkt aan een remake.

Het is Morgan Creek Entertainment die sinds 2020 werkt aan de nieuwe Exorcist-film en regisseur David Gordon Green (Joe, Stronger) werd aangetrokken om de film op de rol te krijgen. Green is uiteraard ook bekend van de nieuwe Halloween-films.

The Exorcist wordt nieuw vervolg
In gesprek met Total Film gaf Green duidelijkheid over het project dat ook met Blumhouse wordt gemaakt. "The Exorcist is geschreven. Dat was een van mijn pandemische projecten. Het klopt dat het een vervolg op de originele film zal worden," aldus Green.

"Ik hou van alle Exorcist-films. En niet alleen vind ik ze leuk, ik denk dat ze allemaal onderdeel zijn van de mythologie waaraan ik werk. Het is niet alsof ik zeg: 'Doe alsof The Exorcist 2 nooit heeft plaatsgevonden'," verduidelijkte Green.

De reeds verschenen vervolgen heten Exorcist II: The Heretic (1977), The Exorcist III (1990), Exorcist: The Beginning[/i] (2004) en Dominion: Prequel to the Exorcist (2005).

NieuwsFilm

meest populair