Algemeen

Reboot van horrorklassieker 'The Exorcist' blijkt (gelukkig) een nieuw tweede deel

De horrorklassieker The Exorcist krijgt een nieuw tweede deel.

door Bram de Groot om 18:46 in Algemeen
De succesvolle horrorklassieker The Exorcist uit 1973 van regisseur William Friedkin en schrijver William Peter Blatty krijgt een vervolg. Eerder werd nog aangenomen dat er werd gewerkt aan een remake.

Het is Morgan Creek Entertainment die sinds 2020 werkt aan de nieuwe Exorcist-film en regisseur David Gordon Green (Joe, Stronger) werd aangetrokken om de film op de rol te krijgen. Green is uiteraard ook bekend van de nieuwe Halloween-films.

The Exorcist wordt nieuw vervolg
In gesprek met Total Film gaf Green duidelijkheid over het project dat ook met Blumhouse wordt gemaakt. "The Exorcist is geschreven. Dat was een van mijn pandemische projecten. Het klopt dat het een vervolg op de originele film zal worden," aldus Green.

"Ik hou van alle Exorcist-films. En niet alleen vind ik ze leuk, ik denk dat ze allemaal onderdeel zijn van de mythologie waaraan ik werk. Het is niet alsof ik zeg: 'Doe alsof The Exorcist 2 nooit heeft plaatsgevonden'," verduidelijkte Green.

De reeds verschenen vervolgen heten Exorcist II: The Heretic (1977), The Exorcist III (1990), Exorcist: The Beginning[/i] (2004) en Dominion: Prequel to the Exorcist (2005).

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ze zijn allemaal op zijn minst wel interessant geweest. Exorcist 3 is het beste vervolg, denk ik - daar zijn twee verschillende cuts van. De studio wilde uiteraard een cut waarin een exorcisme zat, dus is er een compleet ander einde gemaakt.
Het eerste seizoen van de tv-serie is ook een vrij goed vervolg op de oorspronkelijke film. Probleem natuurlijk bij de films is dat de eerste zo sterk was, zowel visueel als dramatisch, dat het heel moeilijk, zo niet onmogelijk is er een bevredigend vervolg van hetzelfde niveau op te maken.

Alle delen zijn eigenlijk redelijk losstaand. Ze gaan over dezelfde figuren, maar ze vormen niet een mooi geheel. Ik vond het in principe in de tv-serie nog het best gedaan qua direct vervolg.

Thiver

Avatar

Wedden dat ze à la Halloween en Terminator: Dark Fate alle vervolgen negeren en Linda Blair terugbrengen?

crocodilefunky24

Avatar

....ik denk dat n regisseur die zegt alle exorcistfilms 'leuk' te hebben gevonden niet echt goed bij zijn hoofd is. ik denk wel dat hij vooral goed bezig is met zijn eigen 'mythologie' dwz het maken sequels die nergens toe doen maar wellicht iets opbrengen

waarschijnlijk is dit niet het 'type' regisseur dat n goed boek leest en vervolgens denkt: 'laat ik daar s n film van proberen te bakken'.

NieuwsFilm

meest populair