Celebrity

Angelina Jolie slaat grote slag in voogdijzaak tegen Brad Pitt

Een eerdere poging om rechter John Ouderkirk van de zaak te halen mislukte nog.

door FilmTotaal om 11:16 in Celebrity
Angelina Jolie heeft haar zin gekregen: de rechter in haar voogdijzaak tegen Brad Pitt, die zij heeft beschuldigd van partijdigheid, moet vertrekken. Wat voor gevolgen heeft deze beslissing voor het verdere verloop van het proces?

Deze rechter, genaamd John Ouderkirk, werd in eerste instantie door Jolie en Pitt zelf aangesteld. De ex-geliefden kennen deze privérechter namelijk goed; hij verbond hen in 2014 zelfs in het echt.

Waarom wilde Jolie dan nu van hem af? De actrice meent dat Ouderkirk partijdig heeft gehandeld. Zo vindt ze dat hij bewijsmateriaal van haar kant heeft genegeerd en haar kinderen het recht heeft ontnomen om te getuigen.

En Jolie heeft daarin nu dus gelijk gekregen. Dat betekent concreet dat Ouderkirk van de zaak wordt gehaald en dat er een andere rechter moet worden gezocht.

Hoewel dit ongetwijfeld tot vertraging van het proces zal leiden, is het nog niet bekend wat de verdere gevolgen precies zijn.

Waarover gaat deze zaak precies?
De twee kunnen het maar niet eens worden over de voogdijregeling van hun vijf minderjarige kinderen (in het totaal heeft het stel zes kinderen).

Jolie zou het liefst de volledige voogdij over haar minderjarige kinderen willen krijgen en Pitt slechts bezoekrecht onder toezicht willen geven. Daar is Pitt het logischerwijs niet mee eens.

Gelukkig heeft deze situatie ook zijn voordelen: door alle vertraging en geruzie zouden de kinderen zomaar eens meerderjarig kunnen zijn eer de rechter een definitieve beslissing neemt. Dan is dit vraagstuk geheel niet meer aan de orde.

NieuwsFilm

meest populair