Dankzij Chris Evans werd Captain America niet te kattig

Dankzij Chris Evans werd Captain America niet te kattig

Captain America dreigde heel kattig te worden.

Captain America: The First Avenger is het oorsprongsverhaal van Captain America, gespeeld door acteur Chris Evans. De film had een andere sfeer en energie dan voorgaande toevoegingen aan het Marvel Cinematic Universe.

Steve Rogers was anders dan zijn voorgangers, Iron Man en Thor, en bleek een nederige, eerlijke man te zijn met een duidelijk moraal waar hij zich ook echt aan hield. Bovendien was hij niet steenrijk zoals Stark of zoon van een koning zoals Thor. Hij was een knul uit Brooklyn die niet voor zijn rijk kon vechten tot hij onderdeel werd van een experiment.

Kattige held
Tijdens een interview onthulden schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely dat Evans een grote rol had bij het vormen van Steve Rogers. Hij veranderde het personage drastisch.

De schrijvers onthulden dat Cap's personage in het oorspronkelijke scenario een wat kattige man was die enorm aan het grappen is. Steve Rogers werd dus flink veranderd zodat hij het schild ook echt kon gebruiken.

"Hij stuurde heel bewust aan dat hij geen kattige held wilde," aldus Markus. "Het was een correct begrip van waar Captain America voor staat. Als deze man als autoriteit moet staan, moet hij meteen dat gevoel uitstralen, wat de situatie ook is. We realiseerden ons dat Steve Rogers als Captain America geboren werd, maar er gewoon niet het lichaam voor had. En Chris zag dat meteen. Ik denk dat hij zelfs wat grappen uit het scenario haalde."

NieuwsFilm

meest populair