Streamingdiensten gaan compleet veranderen volgens de baas van WarnerMedia

Streamingdiensten gaan compleet veranderen volgens de baas van WarnerMedia

Niets zal straks hetzelfde zijn.

De CEO van WarnerMedia denkt dat er grote veranderingen aankomen voor de streamingmarkt. Dat vertelde Jason Kilar tijdens een interview met de New York Times.

Kilar sprak over de prestaties van streamingdienst HBO Max tijdens de pandemie. De dienst bleek een succes, mede door de kwaliteit en de breedte van het aanbod. Dat films ook meteen op HBO Max uitgebracht werden, hielp enorm voor de prestaties. Maar niet iedereen is even blij.

Veranderingen op komst
Bioscoopeigenaren zijn bijvoorbeeld niet blij. Volgens hen is het releasemodel waarbij films direct in de bioscoop draaien en op een streamingdienst komen te staan, slecht voor de zaken. En dat lijkt wel te kloppen. Maar volgens Kilar zitten er hoe dan ook veranderingen aan te komen.

"Wat ik je kan beloven, is verandering. Ik twijfel er niet aan dat er verandering aanstaande is, en dat past ook wel omdat we in dynamische tijden leven," begon Kilar.

"Het is nu heel, heel anders dan hoe de wereld in 2019 werkte. Uiteindelijk denk ik dat, zolang je het maar zorgvuldig doet, verandering heel, heel goed zou kunnen zijn. En dat niet alleen voor de consument, maar ook voor mensen met wie we werken."

De zaken gaan dus goed voor de streamingdienst, die in 2020 en 2021 flink wat extra abonnees aantrok en zich nu opmaakt voor een wereldwijde release.

NieuwsFilm

meest populair