Bijna vocht Captain America tegen een gigantische Nazi-robot in 'Captain America: The First Avenger'

Bijna vocht Captain America tegen een gigantische Nazi-robot in 'Captain America: The First Avenger'

Marvel Studios had wat aparte plannen.

Christopher Markus schreef mee aan het scenario van de film Captain America: The First Avengers. Hij onthulde tijdens een interview dat een versie van de film (die in 2011 uitkwam in de bioscoop) een opvallend gevecht had moeten bevatten.

In de film leren we Steve Rogers kennen, die het opneemt tegen de Nazi's en in een episch eindgevecht moest strijden tegen de schurkachtige Red Skull. Aan het einde van de film wordt die naar een onbekende locatie getransporteerd door de Tesseract. Later blijkt hij op de planeet Vormir gestrand te zijn als de bewaker van de Soul Stone.

Cap vs een robot
Hoewel dat het uiteindelijke einde van de film werd, was het bijna compleet anders. Markus onthulde namelijk dat een oorspronkelijke versie van het scenario de strijd tussen Cap en een grote HYDRA-robot bevatte.

"Een groot deel van de derde akte bestond uit Cap die tegen een robot vocht," vertelde Markus. Het ging om een robot die de Panzermax genoemd werd en bestuurd werd door de Red Skull. Maar om praktische redenen mocht het niet zover komen.

"Ik geloof dat het uiteindelijk niet kon gebeuren door het budget en de tijd. Ze zeiden zoiets van: 'We kunnen niet zoveel tijd hieraan besteden'."

En dus kregen we een heel ander einde!

NieuwsFilm

meest populair