Nieuwe Marvel-ster vreesde dat 'Shang-Chi' nooit afgemaakt zou worden

Simu Liu was bang dat Marvel de productie uiteindelijk stil zou leggen.

Jim Pedd 27 juli 2021 06:28 in Algemeen
Marvel Studios kondigde een hele tijd geleden Phase 4 aan, waarbij voor de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings een belangrijke plek is weggelegd. Het is namelijk een van die films die een nieuwe held moet introduceren in het Marvel-universum.

In dit geval gaat het om Shang-Chi, het personage van acteur Simu Liu. De film is de eerste in de Marvel-franchise waarin een Aziatische held de hoofdrol krijgt. Hij opent een heel nieuwe wereld en introduceert een verse cast aan personages.

Bijna niet gemaakt?
De weg naar Shang-Chi was geen makkelijke. Volgens acteur Simu Liu wisten cast en crew "niet zeker of we de finish wel zouden halen".

Dat kwam volgens hem vooral doordat de opnames gedurende vier maanden stil kwamen te liggen in Sydney, Australië. Het geheel voelde als "een lang gevecht", vooral toen gewacht moest worden op toestemming om de opnames te hervatten.

"Het is echt zo'n lang gevecht geweest met deze film. We namen gedurende 13 tot 14 maanden op in Sydney, en werden midden in het proces gedurende vier maanden stilgelegd, toen de hele wereld op slot ging."

"Er was zelfs een tijd waarin we niet zeker wisten of we het wel af konden maken. Zelfs toen we weer aan de gang konden en gebruik maakten van COVID-tests en protocollen en al die zaken, wisten we niet of we de finish zouden halen. Het is zo'n ongelofelijk gevoel om te weten dat we dat wel deden en te weten dat deze film klaarligt voor mensen om te kijken. Het is echt een ongelofelijk gevoel."

NieuwsFilm