Lucasfilm huurt YouTuber in die viraal ging met 'Star Wars'-deepfake

Lucasfilm huurt YouTuber in die viraal ging met 'Star Wars'-deepfake

Industrial Light and Magic, een bedrijf van Lucasfilm, blijkt altijd op zoek naar nieuwe talenten.

Lucasfilm heeft een YouTuber ingehuurd die het digitaal verjongde gezicht van Luke Skywalker in The Mandalorian wist te verbeteren met deepfake-technologie. Dat heeft de studio achter de Star Wars-franchise laten weten aan Indiewire.

YouTuber Shamook ging vorig jaar viraal met een deepfake-video waarin hij het gezicht van Mark Hamill volgens vele fans stukken overtuigender wist te verjongen dan de professionals van Industrial Light and Magic, een bedrijf van Lucasfilm.

Deepfake lijkt niet alleen betere resultaten op te leveren, maar ook stukken goedkoper. Industrial Light and Magic opereert immers met een enorm budget ten opzichte van Shamook.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat Lucasfilm de YouTuber heeft benaderd om aan de slag te gaan bij de Industrial Light and Magic. "Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde artiesten en hebben Shamook inderdaad gevraagd om voor ons te komen werken", aldus de studio in een verklaring.

Lucasfilm ziet deepfake als belangrijke technologie om overtuigendere visuele effecten te kunnen produceren.

"In de afgelopen jaar hebben we zowel in machine learning als artificial intelligence geïnvesteerd met als doel om fantastische visuele effecten te kunnen produceren en het is geweldig om de ontwikkelingen op dit gebied te zien".

Hoewel het nieuws nu dus officieel is bevestigd, had Shamook eerder deze maand zelf al verklapt dat hij aan de slag is gegaan voor Industrial Light and Magic

"Zoals sommigen van jullie misschien al weten, ben ik enkele maanden geleden aan de slag gegaan bij Lucasfilm, waardoor ik geen tijd meer had om YouTube-video's te maken", liet hij weten aan zijn volgers op het bekende videoplatform. "Maar de komende tijd kun je weer nieuwe content verwachten hoor".



NieuwsFilm

meest populair