Megaklapper voor Netflix? Weet de streamingdienst na Steven Spielberg ook Christopher Nolan te strikken?

Megaklapper voor Netflix? Weet de streamingdienst na Steven Spielberg ook Christopher Nolan te strikken?

Dat zou een knappe prestatie zijn.

Netflix doet zijn best om Christopher Nolan over te halen zijn volgende film op het streamingplatform uit te brengen. Nolan wordt breed gezien als een van de weinige regisseurs die grote blockbusters kan lanceren met originele verhalen en toch groot succes boekt.

Zijn film Tenet was een van de hoogst geanticipeerde films van de afgelopen zomer, maar werd in september 2020 met tegenvallende prestaties gelanceerd. Dat kwam doordat de film uitkwam op een moment dat het nog niet opportuun was met de vele gesloten bioscopen. Tegelijk kwam de film ook op HBO Max uit en daar was Nolan het uitgesproken mee oneens.

Nieuwe film krijgen
Door de 'ruzie' tussen Nolan en Warner Bros., gingen meteen geruchten dat hij op zoek zou gaan naar een andere studio om zijn volgende film uit te brengen. Nu stelt de filmbaas van Netflix, Scott Stuber, dat de streamingdienst zijn best doet om Nolan aan boord te krijgen.

De hoop van Stuber is dat de deal die gesloten is met Steven Spielbergs productiebedrijf Amblin kan helpen om Nolan over te halen. Tegelijk weet Stuber niets van de plannen van Nolan:

"Als en wanneer Nolan met zijn nieuwe film komt, hopen wij daar het thuis voor te kunnen zijn en willen we alles in werking stellen om dat te realiseren. Hij is een ongelofelijke filmmaker: ik ga alles doen wat ik kan. Ik weet dat je in deze industrie nul ego moet hebben."

De hoop van Stuber is groot. Maar om zoiets te laten slagen, zal men een deal moeten sluiten waarbij Nolan z'n film op het grootst mogelijke scherm kan vertonen en een exclusieve run in de bioscoop krijgt. Pas dan zal Nolan gesprekken willen voeren.

NieuwsFilm

meest populair