Celebrity

'Prison Break'-acteur Wentworth Miller onthult een zeer persoonlijk geheim

Hij vertelt dat hij autisme heeft. De 49-jarige celebrity kreeg dit ook pas vorig jaar te horen.

door FilmTotaal om 15:03 in Celebrity
Wentworth Miller heeft in een openhartig bericht op Instagram laten weten dat hij een autismespectrumstoornis heeft. De 49-jarige acteur, vooral bekend van de serie Prison Break, kwam daar pas vorig jaar achter.

"Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik er informeel achter kwam dat ik autisme heb, gevolgd door een zelfdiagnose en officiële diagnose", begint Miller zijn bericht op Instagram. "Ik schrok toch wel even toen ik het te horen kreeg, maar het verbaasde me ook weer niet".

Miller weet naar eigen zeggen nog niet helemaal wat een autismespectrumstoornis precies inhoudt. "Ik ben nog bezig me daarin te verdiepen", aldus de beroemdheid.

Volgens Miller kost zo'n leerproces gewoon tijd. "Je gaat eigenlijk de vijf decennia die je hebt geleefd door een hele andere lens bekijken", zegt hij daarover.

De acteur benadrukt dat hij zich met zijn bericht niet wil opwerpen als soort vertegenwoordiger van de gemeenschap. "Ik weet daar simpelweg nog te weinig voor", legt hij uit. "Ik weet wel dat mensen met autisme historisch gezien vaak niet betrokken worden in de gesprekken over hen en dat wil ik voorkomen".

Ook bedankt Miller de mensen die hem door de jaren heen hebben geholpen door hem te accepteren zoals hij is, ook al had hij toen nog geen label.NieuwsFilm

meest populair