Grote flop 'The Great Wall' was een volstrekte ramp volgens Matt Damon

De acteur is heel eerlijk over z'n film.

Matt Damon ziet The Great Wall absoluut niet als een van de films waar hij trots op moet zijn. De Oscar-winnend acteur is sinds hij in 1997 verscheen in Good Will Hunting een van de bekendste Hollywood-sterren, maar maakt soms ook foute keuzes.

Een daarvan is zonder twijfel de fantasy/actie-film The Great Wall uit 2016. Deze werd geregisseerd door de Chinese filmmaker Zhang Yimou, die daarmee zijn regiedebuut maakte in Hollywood.

The Great Wall flopte
In de film volgen we een Europese huurling, gespeeld door Damon. Hij reist naar het Aziatische land, op zoek naar buskruit. Maar hij wordt gevangen genomen en vastgezet, om zich uiteindelijk te voegen bij het Chinese leger in een strijd tegen monsterlijke wezens.

En hoewel de film aan de box office 334,9 miljoen dollar opbracht, werd deze uiterst slecht ontvangen door critici en veel kijkers.

Tijdens een recente verschijning in de podcast WTF van Marc Maron, gaf Damon vijf jaar nadien aan dat de film wat hem betreft een ramp was. "Dit is precies hoe rampen plaatsvinden. Het paste niet in elkaar en werkt niet als film," aldus Damon over de film.

Volgens hem kreeg hij het gevoel dat het mis zou gaan, toen regisseur Zhang allerlei offers maakte om de Hollywood-producenten een plezier te doen. Daardoor offerde de regisseur zijn visie op.

"Ik overwoog echt de definitie van een professioneel acteur. Ik wist dat het niet goed zou komen en dacht: 'Okay, ik moet nog vier maanden gaan. Het is zeker dat ik dit niet ga overleven, maar ik ga het wel doen'. Op creatief vlak kan je je bijna niet slechter voelen. Ik hoop dat gevoel nooit meer te krijgen."

NieuwsFilm

meest populair