Algemeen

Grote flop 'The Great Wall' was een volstrekte ramp volgens Matt Damon

De acteur is heel eerlijk over z'n film.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Matt Damon ziet The Great Wall absoluut niet als een van de films waar hij trots op moet zijn. De Oscar-winnend acteur is sinds hij in 1997 verscheen in Good Will Hunting een van de bekendste Hollywood-sterren, maar maakt soms ook foute keuzes.

Een daarvan is zonder twijfel de fantasy/actie-film The Great Wall uit 2016. Deze werd geregisseerd door de Chinese filmmaker Zhang Yimou, die daarmee zijn regiedebuut maakte in Hollywood.

The Great Wall flopte
In de film volgen we een Europese huurling, gespeeld door Damon. Hij reist naar het Aziatische land, op zoek naar buskruit. Maar hij wordt gevangen genomen en vastgezet, om zich uiteindelijk te voegen bij het Chinese leger in een strijd tegen monsterlijke wezens.

En hoewel de film aan de box office 334,9 miljoen dollar opbracht, werd deze uiterst slecht ontvangen door critici en veel kijkers.

Tijdens een recente verschijning in de podcast WTF van Marc Maron, gaf Damon vijf jaar nadien aan dat de film wat hem betreft een ramp was. "Dit is precies hoe rampen plaatsvinden. Het paste niet in elkaar en werkt niet als film," aldus Damon over de film.

Volgens hem kreeg hij het gevoel dat het mis zou gaan, toen regisseur Zhang allerlei offers maakte om de Hollywood-producenten een plezier te doen. Daardoor offerde de regisseur zijn visie op.

"Ik overwoog echt de definitie van een professioneel acteur. Ik wist dat het niet goed zou komen en dacht: 'Okay, ik moet nog vier maanden gaan. Het is zeker dat ik dit niet ga overleven, maar ik ga het wel doen'. Op creatief vlak kan je je bijna niet slechter voelen. Ik hoop dat gevoel nooit meer te krijgen."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Wat een verschrikkelijke film is dit zeg. Ongelooflijk dat je dus een regisseur als Zhang Yimou hebt en dat de producenten zijn visie dan gaan inkaderen..........

centr1no

Avatar

Toen ik vernam dat Zhang Yimou deze film ging regisseren was ik enthousiast. Mijn hoop was natuurlijk dat het een film werd als Hero, House of Flying Daggers of Curse of the Golden Flower.
Ik kan begrijpen dat die producers hadden gehoopt op een perfecte (en vooral winstgevende) combinatie van Zang's stijl, een Amerikaanse held en een berg cgi-monsters maar uiteindelijk was de film te vreemd voor het massale publiek.
En dat is jammer want hoewel er in China prachtige films gemaakt worden zouden die zeer gebaat zijn bij een cgi-budget zoals dat van The Great Wall.

Dennis Rietkerk

Avatar

Een ramp????? Wat een dikke film, super spannend en mooi geschten...zag er gelikt uit. Laat de zeikerds lekker naar kwijlfilms kijken.

Lurking metafan

Avatar

Ik vond hem eigenlijk wel een leuke film, weer eens wat anders.

Ik kan me voorstellen dat als Zhang helemaal de vrije ruimte gegeven was, de film nog een paar niveaus beter zou zijn.

Maar wat mij betreft, laat maar komen, meer van die blockbusterachtige films die in China, Japan, Zuid-Korea etc gemaakt worden.

Gigan72

Avatar

Deze film viel best mee heb ze slechter gezien

Coola

Avatar

Heerlijke film was dit.

Sunspot

Avatar

Haha, was ook een slechte film.

Actie was wel weer leuk op die muur, met die vrouwen dan

NieuwsFilm

meest populair