Algemeen

Monsterflop 'Waterworld' krijgt toch een vervolg op televisie

Decennia na de release komt er een Waterworld-serie.

door Jim Pedd om 09:56 in Algemeen
In 1995 kwam het Kevin Costner-vehikel Waterworld uit in de bioscoop. De film kostten 175 miljoen dollar om te maken, waarmee het op dat moment de duurste film ooit was.

Hoewel de film enorm veel buzz trok in die tijd, was het geen groot succes. Sterker nog: het was een flinke flop. Het publiek had iets veel spectaculairders verwacht dan ze kregen in ruil voor zo'n groot budget. Vooral ook omdat andere films veel grootschaligere actie konden leveren voor een kleiner budget.

Een serie maken
Collider weet te melden dat Dan Trachtenberg getekend heeft voor een serie, die gebaseerd moet worden op de film uit 1995. Het gaat om een serie die ook echt moet volgen op de film, dus als vervolg dient.

Naast Trachtenberg werkt ook de oorspronkelijke producent van de film, John Davis, mee aan de serie. Er is nog geen schrijver ingehuurd, maar zodra er een verhaal ligt waar men een beetje tevreden mee is, moet die er wel komen. Dat zou een dezer weken al het geval kunnen zijn.

De film speelde zich af in een dystopische toekomst, waarin de wereld overstroomd was. Het personage van Costner, Mariner genaamd, hielp een vrouw en een kind om bewoonbare Aarde te vinden.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Monsterflop valt ook wel mee, uiteindelijk heeft deze film gewoon geld verdiend.

Novarellum

Avatar

Dit was naar mijn weten een dikke hit toendertijd.

Gigan72

Avatar

^
Volgens mij was het meer een hit toen die uikwam op video

David Mills

Avatar

Het is misschien een financiële flop maar ik kan deze film wel waarderen, leuk popcorn entertainment.

Thiver

Avatar

Deze film heeft inderdaad op de lange termijn wel degelijk geld opgeleverd. In de jaren negentig kon je nog flink verdienen met de verkoop en verhuur van de video. Toch vraag ik me af of er daadwerkelijk interesse is in een voortzetting hiervan.

Fan1984

Avatar

Gewoon een geweldige en mooie film punt!

deregtx

Avatar

Valt me tegen van Filmtotaal. Deze film heeft geld verdiend en in veel attractieparken heb je nog steeds een Waterworld Live Show.

Spider-fan

Avatar

Wat me altijd opvalt bij Waterworld, sterk begin en eerste helft, zwakke tweede helft.

Fluffer

Avatar

Een heel entertainende film die zeker na verloop van tijd winst gemaakt heeft en ik vond hem toch behoorlijk spectaculair , het hoge budget was te wijten aan technische moeilijkheden en weersomstandigheden.

Jeroenevertp

Avatar

Ik vond dit een erg mooie film. Er zat veel actie in

Sunspot

Avatar

Vond het toen wel een aparte film, maar verder niet veel aan.

NieuwsFilm

meest populair