Monsterflop 'Waterworld' krijgt toch een vervolg op televisie

Monsterflop 'Waterworld' krijgt toch een vervolg op televisie

Decennia na de release komt er een Waterworld-serie.

In 1995 kwam het Kevin Costner-vehikel Waterworld uit in de bioscoop. De film kostten 175 miljoen dollar om te maken, waarmee het op dat moment de duurste film ooit was.

Hoewel de film enorm veel buzz trok in die tijd, was het geen groot succes. Sterker nog: het was een flinke flop. Het publiek had iets veel spectaculairders verwacht dan ze kregen in ruil voor zo'n groot budget. Vooral ook omdat andere films veel grootschaligere actie konden leveren voor een kleiner budget.

Een serie maken
Collider weet te melden dat Dan Trachtenberg getekend heeft voor een serie, die gebaseerd moet worden op de film uit 1995. Het gaat om een serie die ook echt moet volgen op de film, dus als vervolg dient.

Naast Trachtenberg werkt ook de oorspronkelijke producent van de film, John Davis, mee aan de serie. Er is nog geen schrijver ingehuurd, maar zodra er een verhaal ligt waar men een beetje tevreden mee is, moet die er wel komen. Dat zou een dezer weken al het geval kunnen zijn.

De film speelde zich af in een dystopische toekomst, waarin de wereld overstroomd was. Het personage van Costner, Mariner genaamd, hielp een vrouw en een kind om bewoonbare Aarde te vinden.

NieuwsFilm

meest populair