Taika Waititi maakt live action-film 'Flash Gordon': maar wie speelt de rol?

Toch geen animatiefilm over Flash Gordon.

In 2019 werd duidelijk dat Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit-regisseur Taika Waititi aan de slag zou gaan met een animatiefilm gebaseerd op de held Flash Gordon. Nu blijkt dat de film toch een live action-film moet worden.

Dit nieuws wordt duidelijk via producent John Davis. In gesprek met Collider wordt bekend dat Waititi de wens uitsprak om een live action-film te maken in plaats van een animatiefilm. En daaraan wordt gehoor gegeven.

"Taika schrijft het script. Het was een film die een enorme invloed op hem had toen hij opgroeide. Het is een van zijn favoriete films. Hij zei aanvankelijk tegen mij: 'Laten we een animatiefilm doen.' Ik zei: 'Oké.'," aldus Davis.

"Toen gingen we ermee aan de slag en begonnen het project te ontwikkelen en hij zei: 'Nee, laten we het live-action doen.' Ik zei: 'Nog beter'," bekende de producent.

Wie speelt Flash Gordon?
En dan is uiteraard de vraag wie Flash Gordon van bedenker Alex Raymond moet gaan spelen. Wanneer Flash Gordon moet gaan verschijnen is niet duidelijk. Waititi werkt namelijk nog aan Thor: Love and Thunder en hij heeft een Star Wars-film en een verfilming van Akira achter zijn naam staan.

Wat zeg jij? Uiteraard moet er vroeg of laat een acteur gevonden worden die de superheld gaat spelen. In 1980 zagen we in Flash Gordon acteur Sam J. Jones nog in de rol. Wie zou dat volgens jou moeten zijn?

NieuwsFilm

meest populair