Algemeen

Forse kritiek op 'Stillwater' met Matt Damon: Dit is uitbuiting!

Het drama krijgt flinke kritiek van de persoon waarop het verhaal is gebaseerd.

door Bram de Groot om 13:17 in Algemeen
Afgelopen vrijdag ging in de Verenigde Staten de film Stillwater in première. De film is gebaseerd op wat een vrouw jaren geleden in het echt meemaakte. Nu heeft die vrouw forse kritiek op de film.

De vrouw heet Amanda Knox. Ze werd in 2007 in Italië veroordeeld voor moord en in 2015 vrijgesproken van de aanklacht. De film met Matt Damon heeft een vergelijkbaar verhaal.

Stillwater is uitbuiting
Op Twitter zet Knox grote vraagtekens bij de film. "Is mijn naam van mij? Mijn gezicht? Hoe zit het met mijn leven? Mijn verhaal? Waarom verwijst mijn naam naar gebeurtenissen waar ik geen invloed op had?" twitterde Knox afgelopen donderdag.

"Ik kom terug op deze vragen omdat anderen zonder mijn toestemming blijven profiteren van mijn naam, gezicht en verhaal. Meest recentelijk de film Stillwater," aldus de vrouw. En zo is er een hele reeks tweets te lezen op Twitter.In Stillwater van Tom McCarthy (Spotlight) reist de Amerikaanse arbeider Bill Baker naar Marseille, waar zijn dochter is gearresteerd voor een moord die ze ontkent te hebben gepleegd. Zonder de taal of cultuur te kennen, probeert Bill in Frankrijk zijn dochter vrij te krijgen. Tijdens zijn verblijf in het land raakt hij bevriend met een Franse vrouw en haar dochtertje.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

In de promoties van de film wordt vaak gerefereerd naar Amanda Knox. Ik kan best begrijpen dat je telkens herinnert wil worden aan wat er toen gebeurde en dat je naam nu weer oprakelt.

NieuwsFilm

meest populair